• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Käes on aeg võtta ette mõnus kevadine väljasõit – ja jätta auto koju!

Käes on aeg võtta ette mõnus kevadine väljasõit – ja jätta auto koju!

Kohe on käes kevad, hing ihkab vabadust ja uued vaatamisväärsused vallutamist. Kuigi oleme aastatega muutunud mugavaks ja teeme enamasti oma väljasõidud autoga, on palju põnevaid kohti, mis ei eelda isikliku sõiduki olemasolu. Las seiklus alata koduuksest väljumisega!

Bussiga saab nii Viljandisse, Võrru, Piusale, Juminda poolsaarele ja Kuressaarde, aga ka kaugemale – Varssavisse, Vilniusesse, Kaunasesse või Riiga.

Viljandis ootab maaliline järv, mille ümber saab teha ekskursiooni nii jalgsi kui ka rentida selleks jalgratta. Võru südalinn on mõned aastad tagasi teinud läbi värskenduskuuri ning uus keskväljak on lausa loodud jalutamiseks. Piusal asub Eesti suurim koobastik ning sealsed matkarajad pakuvad võimalust nautida loodust ja avastada piirkonna kaunist maastikku, kuulata linnulaulu ja vaadelda erinevaid taimeliike. Juminda poolsaarele võib sõita samuti bussiga ning seal liikumiseks on parim lahendus võtta kaasa või rentida kohapealt jalgratas. Aabla raba põhjaosas asub Eesti suuruselt kolmas hiidrahn Majakivi, Jumindal asub teise maailmasõjaaegse Juminda kuulsa verise miinilahingu mälestusmärk ja avastamist jagub veelgi! Kuressaares ootavad keskaegne linnus ja muuseum, mõnusad söögikohad ning peredele pakub rõõmu WOW elamuskeskus.

Kui hing ihkab sõita Eestist kaugemale, siis lähivälismaadega on vaid bussisõidu kaugusel kauni vanalinna, arvukate muuseumite, restoranide ja õllesaalidega Riia, Kaunas, Vilnius ja Varssav. Kaval nipp on rihtida sõiduaeg ööle, sest siis saab sihtkohale läheneda magamise ajal ning ehk hoida kokku ka ühe öömaja hinna.

Rong viib meid Tartu, Narva ja Rakvere kõrval ka Aegviitu, Türile, Valka ja Kloogaranda.


Ülikoolilinnas Tartus ootavad meid Eesti Mänguasjamuuseum, Tagurpidi Maja, Teaduskeskus AHAA ja Eesti Rahva Muuseum. Lisaks on Tartu Euroopa kultuuripealinn 2024, mille raames tuuakse igas vanuses inimesteni aasta jooksul üle 1000 eriilmelise sündmuse. Narva on Eesti idapoolseim linn, mille ajalooline kindlus on üks paremini säilinud kindlusrajatis Põhja-Euroopas. Kindlasti jalutage ka mööda jõe kallast kulgevat promenaadi ning külastage Narva kunagise uhkuse, Euroopa üks suurima tekstiilitööstuse pärandit, mis on põnev paik ekskursiooniks ja ajaloo meenutamiseks. Rannapuhkuse austajatel tasub lasta bussil end sõidutada Narva linna lähistel asuvasse kuurortlinna Narva-Jõesuusse, kus laiub kaunis liivarand ning sauna- ja spaamõnusid pakuvad mitmed hotellid.

Rakveres on samuti palju teha: uudistada linnust, paitada 7000 kilo kaaluvat ja 3,5 meetrit kõrget Tarva kuju, jalutada hiljuti uue välimuse saanud Vallimäel ja nautida Aqva saunarituaale. Aegviidu pakub suurepärast võimalust nautida loodust otse rongilt tulles – jaluta vaid üle Piibe maantee ja oledki Sõõriksoo raba õpperajal! Türil on võimalus nautida koduaedade ilu ja Eesti Ringhäälingumuuseumi peidetud aardeid, tehnikahuvilistele soovitaks aga astuda bussile ja sõita Väätsale unikaalsesse Eesti Jalgrattamuuseumisse, enam kui üle 180 ajaloolise kaherattalise koju. Valga on paik, kus avaneb ainulaadne võimalus seista kesklinnas ja samas asuda korraga kahes riigis. Aastail 1864-1866 ehitatud Valga raekoda on aga hilisklassitsistliku puitarhitektuuri silmapaistvamaid näiteid Eestis. Kloogaranna on elektrirongide lõpp-peatus ning populaarne sihtkoht suvitajatele, lisaks tasub külastada sealsamas asuvat hea ligipääsuga kuueastangulist efektset Treppoja joastikku.

Laeva ja praamiga saab nii Helsingisse ja Stockholmi kui ka vahvatele Eesti väikesaartele nagu Prangli, Naissaare, Aegna, Keri ja Mohni.


Helsingisse ja Stockholmi sõitmiseks pole vaja muud, kui osta laevapilet, võtta kaasa ID-kaart ning Tallinna südalinnas laevale astuda. Aga pealinnade kõrval on avastamist väärt ka meie väikesaared, kuhu saab nii regulaarliinidega kui ka võib ekstra rentida kaatri või jahi. Liinireisid toimuvad näiteks Prangli Kelnase sadamasse, Naissaarele kui ka Aegnale, ent näiteks Leppneemest saab sõita vaid pisikesele puudeta unikaalsele Keri saarele, Viinistu sadamast korraldatakse sõite keskajal tsistertslaste ordu Roma kloostri abikloostrile kuulunud Mohni saarele ning Virtsu sadama kaudu saab ühendust paadimehega, kes viib müstilisele Kesse saarele, kus elab vaid üks inimene. Eesti väikesaartel on kaunis loodus, paljudel on säilinud ajaloolisi militaarehitisi ning tuletornid. Mida meie soovitame? Võtke kaasa piknikukorv, sõitke kohale, matkake ning nautige vaikust ja rahu. Ja naastes ärge unustage enda prügi ja taarat kaasa võtta!

 

Kui vajad seikluste jaoks lisaraha, on Omaraha Sulle alati abiks. Tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN.

 

Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse