• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Millele mõelda puhkusereisi planeerides?
27.02.2023

Millele mõelda puhkusereisi planeerides?

Päike soojendab juba mõnusalt, päevad venivad aina pikemaks ning kevad pole enam kaugel. See paneb mõtlema soojale suvele, puhkusele ning reisimisele. Millele tasub mõelda reisi planeerides, et puhkus tuleks nauditav, positiivne ning meeldejääv?

Eestikeelne reisimisinfo
Informatiivne reisisõprade veebilehekülg on juba pikki aastaid olnud eestikeelne Trip.ee, kust leiab põnevat teavet sihtkohtade, reisifirmade ja viisade kohta ning muid maailmas rändamiseks olulisi uudiseid, soodsaid lennupakkumisi ning Eesti suurima reisimisalase foorumi.

Kõige menukamad reisirakendused
Eelmise aasta enim allalaetud reisirakendus üle maailma oli taas Google Maps, mida tõmmati nutiseadmetesse 113 miljonit korda. Järgnesid Uber 107 miljoni ja Booking.com 80 miljoni allalaadimisega. Esikümnesse mahtusid ka Bolt, Where is my Train ja Flightradar24. Reisiteenuste otsingumootoritest olid populaarsemad Booking.com, Airbnb ning Expedia. Samuti mahtusid esikümnesse Hopper, Hotels.com ja Skyscanner.

Turvaline reisimine
Turvaliseks reisimiseks on oluline viia end kurssi nii sihtriigi viisanõuete ja muu reisimisega seotud infoga alates erinevate vaktsiinide vajalikkusest kuni maa traditsioonide ning ohuolukorrani. Selleks on parim variant kasutada Välisministeeriumi ametlikku infolehekülge Reisi Targalt.

Reisidokumendi kehtivuse kontroll
Enne reisile minekut kontrollige kindlasti kogu perekonna reisi- ja isikut tõendavate dokumentide kehtivust. Väljaspool Euroopat reisides on reisidokumendiks pass, mille kehtivuse nõue võib riigiti erineda – mõnel pool peab pass kehtima riiki reisides minimaalselt veel kolm või kuus kuud. Ka selle info leiad Reisi Targalt kodulehelt.

Registreerige end reisile
Lühiajalise välisriigis viibimise registreerimise eesmärgiks on tagada võimalikult kiire ja efektiivne konsulaarabi Eesti kodanikule, kes viibib välisriigis turistina. Registreerimine võimaldab teie või teie lähedastega kiiresti kontakti saada juhul, kui on põhjust karta tõsist ohtu teie elule või tervisele ning Välisministeerium soovib kiiresti edastada olulise juhise edasiseks käitumiseks. Samuti saab riik võtta teiega ühendust, kui välisriigis toimub mingi sündmus, mis võis ohustada teie turvalisust, näiteks kui piirkonnas leiab aset terrorirünnak või looduskatastroof.

Ärge unustage kindlustust!
Tähtis on võõrale maale reisides hankida ka reisikindlustus, mis kataks võimalike ravi-, haigla- ja esmaabikulude kõrval vajadusel ka haigestunu tasuta kodumaale toimetamise ning hõlmaks teisi ootamatusi, nagu näiteks ära jäetud või hilinenud lennud, marsruudimuutused, krediitkaardi, sularaha või pagasi kaotsiminek. Tavaliselt hõlmab reisikindlustuse leping tervisekindlustust ehk meditsiiniabikindlustust ning sellele ostetakse juurde lisakindlustused, näiteks reisitõrke-, pagasi-, õigusabi- ja tsiviilvastutuskindlustus. Täpsema informatsiooni reisikindlustuse kohta leiab Finantsinspektsiooni tarbijaveebist.

Euroopa ravikindlustuskaart on abiks Euroopa riikides reisimisel
Reisides Euroopa Liidu liikmesriikides tasub taotleda Euroopa ravikindlustuskaart. Eesti Haigekassas kindlustatud inimesed, kes viibivad ajutiselt teises Euroopa Liidu liikmesriigis ja ka Liechtensteinis, Norras, Islandil, Šveitsis või Suurbritannias, saavad ravikindlustuskaardi ettenäitamisel arstiabi võrdsetel tingimustel selles riigis elavate kindlustatud inimestega.

Kui vajad oma unistuste reisi korraldamiseks lisaraha, saab Omaraha.ee Sulle alati abiks olla. Tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN.

Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

 
Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse