• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Mõned mõtted, kuidas saabuvaid tähtpäevi koos pere ja sõpradega eriliseks muuta

Mõned mõtted, kuidas saabuvaid tähtpäevi koos pere ja sõpradega eriliseks muuta

Jõulupühadele ja aastavahetuse suursugusele peole järgneb kogu esimese poolaasta jooksul peaaegu iga kuu mõni tore püha või tähtpäev, mida tasub pere ja sõpradega tähistada. Elu on nautimiseks ning väike kingitus või ühine tähistamine tuletab lähedastele meelde, et neist hoolitakse.

13. veebruar – vastlapäev 
Eesti rahvakalendris tähistab vastlapäev viimast päeva enne ülestõusmispühadele eelnevat varakevadist suurt paastu. Kuna paastuajal on keelatud lõbustused ja rammus toit, tuleb vastlapäeval korralikult pidutseda! Traditsiooniline vastlatoit on herne- või oasupp, seajalad ja vastlakuklid ning lisaks kuulub tavade hulka kelgutamine. Seega – kutsuge sõbrad üle pika aja kelgumäele, tehke tore vastlasõit ning kostitage neid imehea supi ja magusate kuklitega!
Lõbus fakt: rahvanali ütleb, et kui vastlapäev langeb reedesele päevale (mida ei juhtu kunagi), võivad vanatüdrukud kosjas käia.

14. veebruar – sõbra- ehk valentinipäev
Ajalooliselt seostatakse armunute päeva Vana-Roomas tuntud Lupercalia festivali ehk viljakusmaagiaga seotud pidustustega, kuid meie tähistame seda päeva sõbrapäevana. Ja sõpru on tore pidada meeles pisikese meeleheaga, näiteks kinkida neile kommikarp, pudel lemmikjooki, ostes Eesti talunike maitsvat toodangut või teha kallimale kingituseks kaunis ehe või reisipakett soojale maale.


24. veebruar – Eesti iseseisvuspäev

See on tähtis päev iga eestlase jaoks, mille lahutamatuks osaks on kaitsejõudude paraad ja presidendi pidulik vastuvõtt. Kes lipuheiskamisele või paraadi vaatama ei jõua, see saab pidupäevale terve päeva jooksul elada kaasa teleülekande vahendusel. See on suurepärane päev, mil kutsuda sõbrad külla ning katta laud heeringatordi, kartulisalati, kiluvõileibade ja kamavahuga. Eesti sünnipäeva võiks tähistada terve nädal ning selleks oleks tore kinkida sõpradele juba nädala alguses sini-must-valge rinnamärk või autolipp, mida nad saavad kohe uhkusega kasutama hakata!

8 märts – naistepäev

Naistepäeva tähistati Saksamaal, Austrias, Šveitsis ja Taanis juba 1911. aastal ning meeste erilise tähelepanuga sellel päeval on harjunud ka Eesti naised. Naistepäeva kingitusteks võivad olla eelkõige lilled, šokolaad, ilutoode, ehe ja raamat, aga ka spaa-kinkekaart, parfüüm, käekott või näiteks isetehtud fotoraamat ühistest hetkedest. Oluline on mõelda, millest konkreetne naine võiks rõõmu tunda.

 

14. märts – emakeelepäev
Väga tähtis on väärtustada oma kultuuri ja keelt ning seda just maast-madalast. Seega võiks kõik pered tähistada ka iga-aastast emakeelepäeva. Näiteks võib koos minna kohvikusse ning tutvustada lastele emakeelset kirjandust läbi huumoriprisma – lugedes üksteisele anekdoodiraamatust nalju ette või lahendada koos ristsõnu. Kolleegidele võiks korraldada keeleloengu, kuhu kutsuda rääkima emakeele põnevatest keelenüanssidest keeleekspert. Omal kohal on kindlasti eestikeelse kontserdi, etenduse või luuleõhtu ühiskülastus ning hilisem mõnus ühissööma.

29. märts – suur reede
Suur reede on liikuv püha, mida tähistatakse ülestõusmispühadele eelneval reedel. Jällegi üks päev, millal tasub kutsuda kokku sõbrad ja sugulased ning veeta aega lõbusalt. Valige tegevus, mis sobib kõigile ning võimaldab teil üksteise seltskonda tõeliselt nautida. Näiteks mängige lauamänge või korraldage mõnus kokkamisõhtu, kus valite koos retsepti, valmistate ühiselt toidu ning seejärel naudite koos maitseelamusi. Selliseid kokkamisõhtuid saab teha ka päriskoka eestvedamisel, kui panna kogu seltskond kirja toitlustuskursusele.

1. mai – kevadpüha
Kevadpüha on riigipüha, millega tähistatakse kevade saabumist. Kevadpühadel on sobilik sõpru meeles pidada lillede või lilleseadega, sest need pühad on seotud uue elu ja õitsemisega. Meeldiv kingitus oleks ka trühvlikommid, käsitöövahendid, kokaraamat või ühine spaapäev. Ja kui ilm on kaunis, siis tasub ette võtta väljasõit loodusesse – mõnele terviserajale, vaatamisväärsuseid vaatama või hoopis sõita tervislikku rabaõhku nautima!

12. mai – emadepäev
Emadepäev on Eestis mai teisel pühapäeval. Esmakordselt tähistati aga emadepäeva 10. mail 1908 Ameerika Ühendriikides. Käes on aeg, mil näidata oma emale või vanaemale, kui palju teda hindad ja armastad. Klassikaline kingiidee emale on lemmiklilled või lemmikmaiustus. Samuti võiks võtta aega ja valmistada midagi erilist, näiteks fotoalbumi või isetehtud ehte. Aga kui ema on mõne heategevusorganisatsiooni toetaja või tal on teatud teema südames, võiks teha tema nimel annetuse sellele organisatsioonile.

 

Kui vajad sõprade üllatamiseks ning kallimale kingituse tegemiseks lisaraha, saab Omaraha.ee Sulle alati abiks olla. Tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN.

Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse