• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
Tere!
Kas leidub siin investorit kes oleks nõus refinantseerima laenu?
Nimelt on mul Swedpangalt 2,5 aastat tagasi võetud 5 aastane investeerimislaen 4,2% + 6 kuu euribor.Igakuine makse praegu on 433 eur.
Selle laenu tagamiseks (346 000kr) on mul panditud ca 40ha metsamaad.
Kuid paraku panga jaoks sellest ei piisanud ja poolt laenu pidi tagama Maaelu krediteerimise fondi Sihtasutus.Kuid see fond võtab oma tagatava osa eest 4%(ehk siis kogulaenult arvestatuna 2%).
Nüüd kus pea pool laenust on makstud (ilma hilinemiseta),tegin pangale ettepaneku,et arvestaks siis makstuks seda poolt,mis on tagatud MES-i poolt,et ma ei peaks maksma seda mõtetut 4 %,sest metsamaa väärtus on nagunii võetud sübmboolse väärtusega,arvestamata mis seal peal kasvab või ei kasva.
Pank vastas keeldumisega,see ajas mul harja punaseks ja ma teatasin,vastavalt laenulepingule(30 mail)6 kuud ette,et tasun kogu laenu ennetähtaegselt ära 30.11.2012.Laenujääk selleks ajaks on 11 000eur.
Põhimõtteliselt oleks see raha mul selleks ajaks koos ka.
Kuid,osalesin Maa-ameti vabade metsamaade oksjonil ja võitsin ühe metsamaa pakkumise 10 012 euroga(asukoht Saku vald,Kirdalu küla,Kütermanni ca 1,5ha),seega läheks kogu suve jooksul kokku kraabitud raha aga sinna ja pangalaenu tasumiseks raha ei jagu(tõsi lepingust ma ei loe välja,et järgneks mingit trahvi kui ma ei tasu etteteatatud ennetähtaegselt tagastatavat laenu) .
Kas leiduks siin investorit kes oleks nõus andma laenu aastaks ajaks ca 10 000-11 000 eur intressiga 4,2%+2%(parem maksaks selle eraisikust investorile kui MES-ile)+ 6 kuu euribor(selle võib ka fikseerida kindlaks summaks)?Soovitavalt vaba tagasimakse graafikuga(põhisissetulek tuleb mul aprill-august),igakuise intressimaksega(7,2/12=0,6% kuus laenujäägilt).
ardi
 
Сумма займа:
Период займа:

Возврат:

Процент по займам, начиная с 12% в год. Кредиты сроком до 5 лет.

* Первоначальное предложение является образцом.

Войти