• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
Kuidas see täpsemalt käib?
Klient tegi viimase makse juuni algul. Portaal saadab iga kuu mingi hoiatuse ja sellega asi piirdubki?
Või siis see kui klient lubab mingiks tähtpäevaks maksta ära teatud summa. Ja jällegi- tähtaeg ammu möödas aga raha vist kuskile teisele arvele kantud.?
Seega- kas keegi reaalselt ka kontrollib nende lubaduste täitmist ja mis saab siis kui neid ei täideta? Sama puudutab
leopold
Sama puudutab viiviste maksmist. Tähtajad on vist lihtsalt "suusoojaks"?
leopold
Kahtlemata me kontrollime lubaduste täitmist. Kui neid ei täideta, jätkame tavapärast võlamenetlust. Paljudel juhtudel lubadusi siiski täidetakse.
Viivised arvutab masin, meil õigupoolest polegi võimalust sinna sekkuda.
Omaraha.ee
arne
Ma pidasin silmas viiviste maksmist.
Klient saab kirja: "palun tasuda viivis ja menetlustrahv selleks kuupäevaks". Järgmine kuu saab ta jälle samasuguse teate. Mingit maksmist ei toimu(vähemalt minu kontol see ei kajastu) ja mingeid karmimaid sanktsioone ka mitte.
leopold
leopold
Ma pidasin silmas viiviste maksmist.
Klient saab kirja: "palun tasuda viivis ja menetlustrahv selleks kuupäevaks". Järgmine kuu saab ta jälle samasuguse teate. Mingit maksmist ei toimu(vähemalt minu kontol see ei kajastu) ja mingeid karmimaid sanktsioone ka mitte.


Minu arvele viivised ikka laekuvad aeg-ajalt. Seejuures laekuvad viivised enne põhiosa makset. (nt Isepankuris on see vastupidi).

Aga kui laenajalt ikka ei vahendeid ei laeku, siis pole ka kuskilt viiviseid maksta. Minu teada saadetakse seni meeldetuletusi ja arvestatakse viivist, kuni laen kirjendatakse punaseks (vist peale kahekuulist võlgnevust) ja alustatakse võlamementlust - võlgnevus avalikesse registritess, siis kohtusse ja seejärel kohtutäituri kätte, kes arestib arved ja seab keelumärked registervarale. Samas on investoril võimalus punane laen müüa tagatisfondile ja siis ta enam võlamentluses ega viiviste arvestuses ei osale.
Oosmo
Loomulikult aeg-ajalt laekuvad ja hapuks läinud laenu saab ka maha müüa.
Minu küsimus oli siiski selles, et mis juhtub siis kui lubadusi ei täideta ja mis aja jooksul siis midagi toimub. Uus programmi poolt saadetav standardkiri pole eriti arvestatav tegevus.

Kui määratud tähtajaks kliendi poolt midagi toimunud ei ole siis võikski asi minna kohtusse või leebemal juhul võiks keegi võlglasega ühendust võtta ja olukorda uurida-selgitada.
leopold
Sorry, me ei tulnud selle peale, et keegi võiks arvata, nagu saadaks me laiali ainult neid informatiivset laadi kirjakesi ja muud midagi ei teekski. Saadetakse muidki kirju, helistatakse, tehakse trahve, sõlmitakse kokkuleppeid, antakse kohtusse, sealt edasi täitmisele. Loodetavsti on küsija nõus, et kui inimene on kolm päeva võlgu olnud, siis kohtusse teda veel anda ei saa. Isegi kui väga tahaks, siis seadused ei luba. Üldjuhul ei ole kohus sugugi kõige mõistlikum võimalus inimestega asju ajada.
Omaraha.ee
arne
Sel juhul jääb küsimus: Millised võlgnikuga seotud tegevused kajastuvad kliendi ajaloo all?
Saadetud kirju ja trahve ma näen. Mõne puhul näen ka märkmeid helistamistest aga mitte kõikide puhul.

Näen ka, et on helistatud. Klient on andnud katteta lubaduse ja sinna see asi on selleks korraks jäänud. Ehk siis kui on saadud lubadus siis tuleks selle täitmist ka jälgida. Ja paar päeva peale lubatud tasumise aega uuesti ühendust võtta kui makset pole tehtud. Võimalik, et nii ka tehakse, aga infot sellest ei ole.

Või siis tehke nii, et investor näeb ainult laenu olekut ja programmi poolt saadetavaid kirju. Ja kõik.

Küsimus tekkiski sellest, et mõne võlglase puhul ma näen temaga mingit tegelemist mõne puhul aga mitte.

leopold
leopold

Või siis tehke nii, et investor näeb ainult laenu olekut ja programmi poolt saadetavaid kirju. Ja kõik.


Ei, misasja. Ärge vähemaks küll võtke midagi palun :)

Keda ärritab, et mõne juures rohkem ja teise juures vähem märkmeid "tegelemise" kohta, siis võib ju jätta vaatamata need memod, või vaadata diagonaalis ...
ella
ella
Ei, misasja. Ärge vähemaks küll võtke midagi palun :) ...


Pigem ikka nii jah, sest mida rohkem infot võlamenetluse kohta, seda lihtsam on langetada otsust laenu tagatisfondile müügi kohta.
maus
Сумма займа:
Период займа:

Возврат:

Процент по займам, начиная с 12% в год. Кредиты сроком до 5 лет.

* Первоначальное предложение является образцом.

Войти