• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
Tere

Slovakkia laenumaht selle kuu keskel on 31 000eur, mis teeks samas tempos jätkudes tavalise 100-120k asemel kuu lõpuks pea poole vähem. 901-1000 kategooria laenud on praktiliselt kadumas. Mis selle põhjus on? Kas portaal ise on konservatiivsema joone võtnud või on laenajad ära kadunud?

Tänud ette
tonist
tonist
TereSlovakkia laenumaht selle kuu keskel on 31 000eur, mis teeks samas tempos jätkudes tavalise 100-120k asemel kuu lõpuks pea poole vähem. 901-1000 kategooria laenud on praktiliselt kadumas. Mis selle põhjus on? Kas portaal ise on konservatiivsema joone võtnud või on laenajad ära kadunud?Tänud ette
Slovakkia skoorimisse on viimase kolme kuu jooksul tehtud teatud täiendusi, kuid need ei puuduta gruppe 900+ ja 800+.
Omaraha.ee
arne
Vahepealsel ajal on mahud langenud kuhugi 70-80k vahele. Kas on midagi, mida investorid saaksid/võiksid teha, et aidata kaasa Slovakkia laenude mahu kasvule? Või on põhjused mujal (raske kohalikul turul läbi lüüa vms)?
tonist
tonist
Tere.
Mahu langusel on objektiivsed põhjused. Tegime tarkvarasse täiendused, mis lõikas ära teatud seltskonna. See jäi 2017 sügisesse. Maht langes, kvaliteet tõusis. Samasse perioodi jäi veel teinegi oluline muudatus, mis aga invetoritele silma ei paista. Hapusid laene me enam ei müü vaid anname inkassosse menetleda. Aja jooksul loodame rohkem teenida, esialgu maksame peale.
Tänud huvi tundmast aga mina ei näe, et investorid meid millegagi aidata saaksid. Kvaliteet on normis, mahtu üles ei saa. Kriitiline maht on umbes 150'000. Teeme sellest poole ja seda juba õige mitu aastat. Karta on, et kauaks meil enam huvi ei jätku.
Omaraha.ee
arne
Investorid saavad aidata mahtu üles saada, kui neile parandatud Slovakkiat turundada ning nad Slovakkiasse investeerivad.
Kui ma ikka õigesti aru saan, et maht = laenudesse investeeritud raha?

Statistika lehel portaali koondülevaade räägib Slovakkia kohta, et halbade laenude osakaal on 0,1%, viimase aasta xirr on 18,8%.

Slovakkia investeerimistingimuste hetkeseis pakub protsente alates 33 kuni 70.

Xirr on pika vinnaga, hetkel on siis Slovakkia tootlus 25+% ?

Vaatasin oma viimast Slovakkia testi eelmise aasta oktoobrist, tõepoolest on asi paranenud, 1 hapu ja 2 võlas, laekunud kokku + laenujääk on suurem, kui välja laenatud. Näppudel tootlust arvestada ei oska…

Proovin Slovakkiat pisikese summaga uuesti.
Laisc
13 kuud Slovakkias, laene väljastasin 9 kuud, kokku 124 lepingut, praeguseks põhiosa kahjum pool tulust. Portaali järgi XIRR (isiklik kõrgem kui portaali keskmine) sama mis Eestis.
Väikeste summadega pole mõtet proovida, see ei näita sulle mitte muhvigi. 100+ lepingut vaja, et mingitki järeldust teha.
olavi
Ma mõtlen, et investorid võiksid Slovakkia statistika üle vaadata. Kui sobib, siis tasapisi raha juurde kanda Slovakkia portfelli. Paranenud tootlus ise peaks ka vähehaaval mahtu kasvatama. Kui portaaliomanik näeb, et maht tasapisi ikkagi kasvama hakkab, siis ehk Slovakkiat kinni ei panda.
VincentVega
Laisc
Investorid saavad aidata mahtu üles saada, kui neile parandatud Slovakkiat turundada ning nad Slovakkiasse investeerivad.Kui ma ikka õigesti aru saan, et maht = laenudesse investeeritud raha?Statistika lehel portaali koondülevaade räägib Slovakkia kohta, et halbade laenude osakaal on 0,1%, viimase aasta xirr on 18,8%.Slovakkia investeerimistingimuste hetkeseis pakub protsente alates 33 kuni 70.Xirr on pika vinnaga, hetkel on siis Slovakkia tootlus 25+% ?Vaatasin oma viimast Slovakkia testi eelmise aasta oktoobrist, tõepoolest on asi paranenud, 1 hapu ja 2 võlas, laekunud kokku + laenujääk on suurem, kui välja laenatud. Näppudel tootlust arvestada ei oska…Proovin Slovakkiat pisikese summaga uuesti.

Kui ma arne postitusest õigesti aru sain, siis pigem on probleem selles, et Slovakkia turul ei leia piisaval hulgal normaalseid laenajaid teed OmaRaha juurde (maht langes kui scammerid, narkarid, parmud jms. välja arvati).
Paranenud kvaliteedi osas saan nõustuda. Ise olen Slovakkias alates 2016 augustist iga kuu midagi investeerinud ja aja jooksul on kvaliteet oluliselt paremaks läinud. Lasin intresse allapoole ka, praegu lähevad laenud veidi üle 30%-ga välja.

Uitmõte: Kui omapäi proovides ei saa, siis võib-olla aitaks Slovakkias mahtu kasvatada mõne kohaliku tegijaga koostöö alustamine või mõne uue (ja kohalikul turul nõutuma) laenutootega väljatulek? Arvestades, et põhimõtteliselt on laenude kvaliteedi osas sihik paigas, oleks väga magus suutäis nii portaalile kui investoritele.
tonist
Tere.

Pingutame siis Slovakkias veel. Tõstsime gruppides 700+, 800+ ja 900+ heade klientide limiite. Head kliendid on need, kes on meie juures näidanud positiivset maksekäitumist. Tõstsime ka portaalipoolseid max summasid. Grupi 600+ limiite veidi vähendasime.

Peale muudatusi tekkis täituvuse osas selline pilt.
Lühilaen: 600+ veidi üle 300€, millest piisab. Teistes gruppides kõik hästi.
6 kuud: 600+ ja 700+ napilt üle limiidi, 800+ ja 900+ hästi.
1 aasta: kõik väga hea.
2 aastat: kõik väga hea.
3 aastat: kõik väga hea.

Selline seis on täna. Kui suuremad summad hakkavad välja minema, tekib teatud positsioonides defitsiit. Hea, kui ei tekiks. Siit palve investoritele: kel huvi on, pangu raha juurde. Intressid on mõistlikul tasemel. Hea, kui neid ei tõstetaks. Ka langetamiseks pole põhjust.

Omaraha.ee
arne
(Y) Tõstan vaikselt juurde.
Marmes
Сумма займа:
Период займа:

Возврат:

Процент по займам, начиная с 12% в год. Кредиты сроком до 5 лет.

* Первоначальное предложение является образцом.

Войти