• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Unistuste täitumine laenuga või laenuta

Unistuste täitumine laenuga või laenuta

Unistuste täitumine laenuga või laenuta

 

Jaanuar tähistab tüüpiliselt uut algust ja uusi võimalusi. Eelmiste aastate koorem on õlult langenud ning värske motivatsioonipuhang julgustab unistama paremast elust. Kes soovib olla tervislikum, kes tahab karjääris teha olulise pöörde, kes ihkab välismaale, kes unistab pulmadest, lastest, oma kodust, uuest autost… Soove ja unistusi on kõigil palju ning tegelikult on see ju hea – nad sütitavad meid võtma riske, sunnivad astuma ootamatutesse olukordadesse ja seeläbi tegelema enesearenguga. Tihti on aga unistuste elluviimiseks vaja tavapärasest suuremaid rahasummasid. Mida tuleks teha – kas oodata ja säästa, võtta laenu või hoopistükkis unistusest loobuda?

 

Ootamine ja säästmine

Eesti vanasõna ütleb, et tark ei torma. Kas see tähendab, et oma unistuse elluviimisel tuleks ka toimetada pigem tasa ja targu? Igakuise säästmisharjumuse tekitamine aitab kindlasti üleüldisele elukvaliteedi paranemisele kaasa – ajapikku tekib rahaline puhver, mida saab ootamatute kulutuste katmiseks kasutada. Ainus probleem? See võtab aega.

Alati ei ole võimalik ega otstarbekas unistuse täideviimist edasi lükata. Näiteks, kui Sinu unistuseks on kolida teise riiki ja võtta vastu sealne aktuaalne tööpakkumine, ei ole võimalik kolimiseks vajalikku raha mitu aastat koguda. Või, kui Sinu unistuseks on oluline terviseprotseduur, nagu hammaste parandus, silmade laseroperatsioon jms, siis kahandab selle aastateks edasilükkamine oluliselt elukvaliteeti. Samas kui unistuse mittetäitumine ei ole niivõrd kriitiliselt seotud igapäeva elu pärssimisega, võib olla mõttekas mitte oma finantskoormat suurendada ja hakata lihtsalt raha kogumisega pihta. Isegi, kui saad unistuse täide viidud 5 või 10 aasta pärast, on Sul midagi, mille poole püüelda. Kui juba on tekkinud teatud rahareserv, võid mingil hetkel otsustada osa sellest hoopis investeerida, potentsiaalselt seeläbi kiirendades rahakasvu.

 

Laenamine unistuste elluviimiseks

Iga investeeringuga kaasneb riske, kuid seda tehakse usus, et investeering toob hiljem suuremat kasu. Seetõttu tasub enne laenuvõtmist panna paberile kirja, millist potentsiaalset kasu või väärtust laenu abil täide viidud unistus Sulle hiljem toob. Näiteks oma kodu remont võib lisaks meelerahule tuua ka reaalset kokkuhoidu igakuistes kulutustes (elekter, küte, vesi). Reis unistuste riiki annab Sulle ainulaadseid kogemusi ja teadmisi, mida niisama riigi kohta lugemine ei anna. Uus ökonoomsem auto võib oluliselt vähendada igakuiselt kütusele ja ka remondiarvetele kuluvat raha.

Lisaks praktilistele kasule on paljude unistuste täitumisega seotud ka emotsionaalne väärtus. Näiteks pulmade pidamine võimaldab alustada ühist elu varem. Oma lemmikartisti külastamine välismaisel kontserdil võimaldab kogeda midagi ainulaadset, mida saad meenutada kogu oma elu.

Lõppude lõpuks pead lihtsalt kõrvutama kulu potentsiaalsete kasudega. Olgu siis kuluks pikk ooteaeg (säästmise puhul) või igakuine suurem rahaline väljaminek (laenu tagasimakse puhul). Seejärel oskad juba langetada kaalutletuma otsuse ja oled ühe olulise sammu võrra unistuste täideviimisele lähemal.

 

Kui otsustad laenu kasuks, siis saad tutvuda inimestelt inimestele pakutavate laenudega meie laenuportaalis SIIN. Kuidas laenuprotsess välja näeb, saad lähemalt lugeda SIIT.

Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

 

 

 

Сумма займа:
Период займа:

Возврат:

Процент по займам, начиная с 12% в год. Кредиты сроком до 5 лет.

* Первоначальное предложение является образцом.

Войти