• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Millele laenu võtmisel tähelepanu pöörata?
18.04.2018

Millele laenu võtmisel tähelepanu pöörata?

Millele laenu võtmisel tähelepanu pöörata?

 

Tahes-tahtmata tekib paljudel meist elu keerdkäikudel olukordi, mil ühel või teisel eesmärgil kuluks ära suurem või väiksem abikäsi finantsteemadega tegelemiseks – kas oma äri alustamiseks, kodu ostmiseks või näiteks oma kodumasinate parandamiseks. Samas on kaasaegses maailmas pakkumisel pea lõputult võimalusi soovitud rahastamise leidmiseks, mil on erinevad määrad, limiidid ja intressid, ja otstarbekaima valiku langetamine võib seetõttu osutuda keerulisemaks kui algselt oodatud.

Abistamaks Sinul laenude maailmas mugavamalt orienteeruda, panime kirja mõned tähtsaimad terminid, millele laenu otsides enim tähelepanu pöörata.

 

Krediidi kulukuse määr

Krediidi kulukuse määr näitab protsentuaalselt laenust tulenevat tegelikku kulu laenuvõtjale aastas, selleks võetakse arvesse kõik teadaolevad kulud, mis kliendil tuleb tasuda. Näiteks võetakse krediidi kulukuse määra arvutamisel arvesse kõik lepingutasud, laenuhooldustasud ja kõikvõimalikud muud kaasnevad kulud. Krediidi kulukuse määr loob lihtsa võimaluse võrrelda erinevaid laenupakkumisi läbi ühtsete parameetrite ja aluste, luues põhjaliku ja praktilises vaates õiglase ülevaate antud pakkumiste kulukusest.

 

Laenuperiood

Järjekordne tähtis kaalutlemispunkt on laenuperiood. See võib ulatuda mõnest päevast kuni aastakümneteni, sõltuvalt nii soovitavast laenusummast kui ka laenutüübist. Võrdluspunktina tasub näiteks välja tuua, et krediitkaartide tagasimaksed tuleks teha võrdlemisi ruttu, samas kui eluasemelaenu puhul pole 25-aasta pikkune laenuperiood kuidagi ebatavaline.

 

Intressimäär

Ka intressimäär on laenu kogukulukuse arvutamisel üks olulisemaid tegureid. Tuleb veenduda, et Sinu jaoks on arusaadav, kuidas antud laenu puhul intressi arvutatakse. Seda võib teha nii laenu kogusumma kui ka laenujäägi pealt; mõlemal variandil on oma plussid ja miinused.

Kindlasti tuleb ka meeles pidada, et laen – ükskõik kui suur või väike ja ükskõik kui pikaks või lühikeseks ajaperioodiks – on siiski finantskohustus, mitte „leitud raha“. Seega, just läbi erinevate laenude võrdlemise leiad enda jaoks kõige kasumlikuma variandi.

 

Tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN!

 

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Loan interest from 12%, loans for up to 5 years.

* This is a representative offer.

Log in