• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 5 põnevat paika Eestis autoga avastamiseks

5 põnevat paika Eestis autoga avastamiseks

Ilmad on aina soojemad ja suvised seiklused kodumaal koos neljarattalise sõbraga võiksid alata, ent enne sündmuste keskele hüppamist oleks mõistlik vaadata üle oma auto seisukord. Kas ta peab ikka vastu meie künklikud kruusateed ja porised rajad? Kas rehvidel on mustrit piisavalt? Ehk vajab värvikiht uuendamist? Või oleks mõistlik mõelda uuemale ja mugavamale mudelile?

Eestimaal on palju vahvaid kohti, kuhu on aga mugav ligi pääseda just autoga. Toome välja viis ägedat valikut – need on paigad, kuhu iga päev ei satu, ent mis väärivad kindlasti külastamist!

Loodusenautijale Tuhu soo matkarada ja vaateplatvorm
Pärnumaal asuv Tuhu vaikne ja pisut nukrameelne soomaastik pakub hulgaliselt üllatusi. Sood läbiva maantee ääres on lühike laudtee, mida mööda kõndides on põnev jälgida soo arengu erinevaid etappe. Laudtee on kaarekujuline ning umbes 1 km pikk. Raja alguses asub viie meetri kõrgune unikaalne vaatetorn Trepp, mis valmis koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga. Vaateplatvormilt avaneb 360-kraadine vaade tervele soole.

Põnev leid militaarvallast: Hara allveelaevade demagnetiseerimise baas
Eesti põhjarannikul asub põnev nõukogudeaegne ehitis, mis omal ajal oli üks vähestest maailmas ning tänagi on see militaarajaloo mõistes oluline vaatamisväärsus. Hara allveelaevade baasis toimus veealuste tehnorajatiste abil demagnetiseerimine, millega muudeti nii laevade kui ka allveelaevade korpused magnetmiinidele tuvastamatuteks. Lubame, et vaatepilt on võimas! Sadamat külastades tutvu aga eelnevalt kohalike reeglitega, sest tegu on eravaldusega.

Ajalooline Otteni ehk Siimu sild Põlvamaal
Tegemist on maalilise kohaga Ahja jõel, kus filmis „Viimne reliikvia” takistas Siim jälitajaid nunnadele ja Gabrielile järgnemast. Sild asub Otteni ehk Valgesoo vesiveski juures, mida mainiti esmakordselt 1582. aastal. Osaliselt säilinud veskikompleks rajati 19. sajandi teises pooles. Lisaks nimetatud vaatamisväärsustele on siin jalutamiseks kaunis metsarada ning külastamiseks RMK Otteni metsamaja. Muide, jalutuskäik metsateel viib ka teistesse filmist tuntud kohtadesse.

Müstiline Vastseliina piiskopilinnus Võrumaal
See on muinasjutuline, legendidest tulvil paik, kus lummava looduse keskel asuvad 14. sajandist pärinevad linnusevaremed, keskaja elamuskeskus, mõisapark, matkarajad ja Palverännumaja. Kuna paavst kuulutas linnuse pühaks juba keskajal, on aastasadade jooksul leidnud tee müstilisse Vastseliinasse tuhanded palverändurid. Muide, Eesti linnused hoiavad kokku ja on välja töötanud külastuskaardi Linnus+, mis annab kaardiomanikule soodushinna ning kutsub taas ja taas külastama kohalikke linnuseid. Suviti on Vastseliinas avatud ka mõnus linnusekõrts.

Kohalikke saare maitseid saab mekkida Saaremaa Veskis
Saaremaa Veski on kohalike maitsete restoran, mis asub 1899. aastal rajatud Kuressaare tuulikus. Mõnusa hirveliha ja kohalike kalaroogade kõrval üllatab toidukoht endavalmistatud napsudega. Veski vanadesse keldriruumidesse on ehitatud kohalike majanapsude väiketootmine ning külalisel on unikaalne võimalus näha oma silmaga napsude valmistamist ning neid degusteerida. Igal õhtul päikeseloojangust kuni päikesetõusuni rullub Saaremaa Veski kehandil külastajate ees lahti üks lugu läbi videoinstallatsiooni – tegemist on unikaalse püsiinstallatsiooniga.

Kui vajad oma unistuste täitmiseks ja tervema elu elamiseks lisaraha, saab Omaraha.ee Sulle alati abiks olla. Tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN

Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

 
Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse