• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Kas reisimine on kulu või investeering?
24.07.2018

Kas reisimine on kulu või investeering?

Kas reisimine on kulu või investeering?

 

Suvi on täis põnevaid vabaõhuüritusi, meeleolukaid väljasõite ja mõnusaid ühistegevusi pere ning sõpradega. Selle kõige peale kulub aga paratamatult tavapärasest rohkem raha, mis tähendab, et mingil hetkel tuleb valida, mida saab endale lubada ja mida mitte. Paljud Eesti pered kasutavad suvist puhkuseaega selleks, et sõita koos reisile, avastada uusi paiku ning nautida üksteise seltskonda. Kas reisimine ilusal suvel on pigem kulu või hoopis investeering –  selle üle käesolevas postituses arutelemegi.

 

1. Kui oluline on reisimine Sinu jaoks?

See, kas reisimine on kulu või investeering, sõltub otseselt sellest, kui palju emotsioone, inspiratsiooni ja uut energiat reisimine Sulle pakub. Inimesed on erinevad ja samuti on erinevad nende huvid, mis neil silmad särama panevad. Seega tasub kriitiliselt mõelda, mis on see tegevus, mis enim toidab Su hinge. Võib-olla on see reisimine, aga võib-olla hoopis oma talu pidamine maal või matkamine kaunis Eesti looduses. Ole iseendaga aus ja ära lase end mõjutada tuttavate arvamustest või ühiskonna hoiakutest. Parim investeering on iseenda rahulolu ja õnne saavutamisesse. Kui saad aru, et reisimine ei ole Sinu jaoks, siis mõistad ka, et see on kulu, ning reisimisele kulutatud raha saaksid suunata mujale. Kui aga hindad uusi kogemusi ja tead, kui palju inspiratsiooni reisimine toob, siis olenemata kulutatud summast, näed tagasi vaadates kuivõrd väärtuslik antud investeering oli. Reisimisest saadud kogemused on ainulaadsed ja mälestused kaugetest, põnevatest paikadest saadavad Sind kogu elu. Seega, kui Sul on vaba aega ja huvi, siis maailm on Sinu ees valla – rahalisi võimalusi leiad alati, näiteks kasutades Omaraha inimestelt-inimestele laenuportaali.

 

2. Mis on reisimise alternatiivkulu?

Igal tootel, teenusel, tegevusel on olemas alternatiivkulu. Ehk kui Sa raha ei paneks reisimise alla, siis kuhu Sa selle paigutaksid? Alternatiivkulu kasutamise eeliseks on see, et ei võrrelda lihtsalt eurodes toodete hindasid, vaid proovitakse välja selgitada toode, mis toob kõige rohkem kasu. See, kuidas määratled enda jaoks kasu, oleneb Sinust. Kas kasu on võidetud aeg, suurem õnnetunne, rohkem inspiratsiooni või midagi muud? Kui oled enda jaoks kasu määratlenud, on üpriski lihtne välja selgitada reisimise alternatiivkulu. Näiteks teades, et reisimine maksab 10 ühikut ja teeb Sind 10-palli skaalal 9 punkti õnnelikuks, siis kas valiksid alternatiivse tootena kodus olemise, mis maksab 6 ühikut ja teeb Sind õnnelikuks 4 punkti? Kui oled enda jaoks alternatiivsed tegevused läbi mõeldud ja nende kulu välja arvutanud, saab üpris kiiresti selgeks, kas reisimise näol on Sinu jaoks tegemist kuluga või hoopis investeeringuga iseendasse.

 

3. Milline on Sinu reisikava?

Reisimisest saadud elamus on väga selges seoses reisikavaga. Tihti võib juhtuda nii, et ilma planeerimata ja eeltööd tegemata, on reisist saadud elamus väiksem. Näiteks olles 7 päeva kõik-hinnas kuurortis, süües-juues ja päikese käes peesitades, võib sel hetkel tunne olla küll väga mõnus, aga erilisi emotsioone, mis terve elu kestaks, see pigem ei tekita. Kui oled aga varasemalt uurinud, mis on sihtriigi põnevaimad vaatamisväärsused, külastusatraktsioonid jpm, siis oskad kohapeal ka reisist viimast võtta ehk saad sama raha eest oluliselt rohkem. Plaani oma reisi varakult ja uuri välja, kus asuvad ajaloolised mälestusmärgid või ekstreemspordipargid või uskumatult looduskaunid paigad – misiganes see on, mis Sulle enim elamusi toob. Usu, nii tõstad oma reisimisse tehtud investeeringu väärtust mitmekordselt.

 

Omaraha.ee on Sinu jaoks alati olemas, kui vajad põnevate reisiplaanide teostamiseks lisaraha. Tutvu laenupakkumistega SIIN.

 

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse