• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Kevad koputab uksele. Millised tööd ootavad aias ees?

Kevad koputab uksele. Millised tööd ootavad aias ees?

Kevad on kõigi jaoks eriline aeg, kuid aiapidajatele on see aastaaeg täiesti maagiline. Kõigepealt hakkab päike aina kõrgemalt käima, seejärel kaob vaikselt lumi aianurkadest, pungad hakkavad paisuma ning ongi aeg sõrmed mulda pista ja panna kasvama kõik, millest oled terve talve unistanud. Millest võiks siis kevadel aias esmalt alustada? Kuidas tuua väheste vahenditega varakevadel värskust koju ja aeda?

Alusta nimekirjast. Enne lume lõplikku sulamist ja miinuskraadide kadumist tasub võtta hetk, istuda maha ning teha nimekiri selle kevade projektidest. Näiteks vajab ehk aiavärv uuendamist, postkast on viltu vajunud, soovid rajada pisikese kiviktaimla või paigutada kasvuhoone ette uued tänavakivid. Võta rahulikult – pane oma plaanid kirja ja sea realistlik ajakava, mille jooksul oleks ka päriselt võimalik need tööd ette võtta. Tööde hulk ja prioriteetsus võib ajas muutuda, kui imehea tunne on tõmmata aeg-ajalt mõni tegevus nimekirjast maha ja tõdeda, et jälle tehtud!

Korrasta lillepeenrad või kujunda rõdust aed. Aias on aeg ette võtta üldine korrastus, eemaldades lillepeenardelt, muruplatsidelt ning vaarikate vahelt kuivad oksad, lehed ja muu prügi. Kogutud orgaanilised jäätmed tasub viia kompostihunnikusse lagunema ning lisada samas peenardesse värsket mulda koos rammusa sõnnikuga. See annab lilledele jaksu kaunilt kasvada ning marjapõõsastele jõudu maitsvaid vilju kanda.
Kortermajas elades on hõlpsasti võimalik tuua silmnähtavat lilleilu, kui kujundada oma rõdust väike aed. Vii oma kevadiste päikesepaisteliste varahommikute nautimine rõdul uuele asemele ja ehi seda just endale kõige lemmikumate lilledega.

Sea kasvuhoone korda ning puhasta aiatööriistad. Sügiseti kipub aias askeldamise motivatsioon olema madal ning nii juhtub ikka vahel, et kasvuhoone jääb korralikult pesemata ja tööriistadelt liigne mustus maha nühkimata. Võta see nüüd enne hooaja algust julgelt ette, seades triiphoone valmis kevadiste seemikute ja pistikute jaoks. Pese oma kasvuhoone välispinda näiteks rohelise seebi veega, et eemaldada sammal ja muu mustus. Puhas pind laseb kasvukuudel läbi kasvuhoone rohkem valgust, pärssides samas potentsiaalsete kahjurite ja haiguste levikut. Järgmise paari päeva jooksul ventileeri kasvuhoone hästi, et see kuivaks põhjalikult. Pese seebivees ka tööriistad, õlita nende metallosad ja lase kuivada. Terita käärid ja oksalõikurid ning vaata hoolikalt üle, et ehk vajab mõni tööriist suisa uuendamist.

Võta aega nautimiseks. Kõige mõnusam osa aiast on muidugi terrass ja grillimaja – seal on hea päikese käes raamatut lugeda ja hommikukohvi nautida. Koos ilmade soojenemisega ongi õige aeg tuua välja ka terrassimööbel, puhastada see tolmust ja vajadusel uuendada värske värviga. Seejärel täida terrassipotid mullaga ning istuta neisse oma lemmiklilled. Väga praktilised on ka terrassil asuvad maitseainekastid, kuhu saab juba suhteliselt varakult külvata tilli, sibulat, salatit, redist. Küll neid on siis hea õhtusöögi kõrvale krõmpsutada! Aia hooldamisega kaasneb palju rasket tööd, seega võta kindlasti aega terrassil mõnulemiseks ning oma töö viljade hindamiseks.

Ära unusta toataimi. Aias on küll tore mütata, ent armastust vajab ka tubane elu. Miks mitte tuua tuppa värsket rohelust ja tähistada kevadet uue toataimega? Rohelised taimed loovad hubase mulje igasse ruumi, eriti sinna, kuhu otsest päikesevalgust ei paista. Samuti on just nüüd õige aeg külvata tubastesse pottidesse idanema kõik seemned, mis vajavad pikemat kasvu aega.

Kui vajad oma unistuste täitmiseks ning oma kodu ja aia eest hoolitsemiseks lisaraha, saab Omaraha.ee Sulle alati abiks olla! Tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN.

Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

 
Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse