• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Kooliostude nimekiri
22.08.2018

Kooliostude nimekiri

Kooliostude nimekiri

 

Septembri lähenedes on paljude Eesti perede mõtted koolil – kes valmistub ise kooliminekuks, kes aga lapse või lapselapse kooli saatmiseks. Paratamatult kaasneb kooliaasta algusega mitmeid suuri väljaminekuid, eriti kui tegu on uue kooliastme algusega. Selleks, et päevikute, vihikute, pastakate, guaššvärvide ja muu igapäevaste koolitarvete virrvarris ei ununeks suurem pilt, koostasime omalt poolt ülevaatliku kooliostude nimekirja. Tea, et vajadusel on Omaraha Sinu jaoks alati olemas.

 

1. Mööbel ja sisustus

Iga koolilaps peab isikliku arengu nimel õppima ja pingutama ka kodus. Selleks, et kodutöö tegemine läheks ladusamalt, on väga oluline, et lapsel oleks korralik õpikeskkond. See tähendab, et lisaks kirjutuslauale ja -toolile, peab õpinurk olema kindlasti varustatud piisava valgustusega. Eelistatud on muidugi looduslik valgus, aga Eesti oludes on kindlasti vajalik ka laualamp. Paremakäelistel peaks valgus tulema vasakult ja vasakukäelistel paremalt. Kindlasti peab laual ja selle lähiümbruses olema ruumi kooliasjade paigutamiseks ja märkmete tegemiseks. Lauapinda aitab kokku hoida riiul või dokumendisahtlid, mida saab üksteise peale paigutada ja vastavalt õpiainele märgistada.

Selleks, et õppimise vahepeal oleks võimalus end venitada, hetkeks lõõgastuda ja silmi puhata, tasub investeerida võimlemispalli, ronimisseina või millessegi muusse sarnasesse, kus laps saab korra end liigutada ja liigeseid ning lihaseid lõdvestada. Korralik puhkus tagab suurema õppimisvõime.

 

2. Elektroonika

Elektroonika ja õppimine käivad üha enam käsikäes ning ilma korraliku süle- või lauaarvutita ei saa läbi ükski koolijüts. Meie soovitus on pöörata tähelepanu arvutiekraanile ja selle suurusele. Võimalusel tasub investeerida lauaarvutisse, kuna sellisel juhul peab laps kodutööde tegemiseks istuma laua taga, mitte voodis lösutades, nagu on sülearvutiga võimalik. Kui olete siiski otsustanud sülearvuti kasuks, siis tasub sellegipoolest investeerida eraldi suuremasse arvutiekraani, millega saab sülearvuti ära ühendada. Arvutiga töötamiseks on veel palju soovitusi, kuid piisavalt suur ekraan ja õige istumine on kindlasti ühed olulisemad. Kindlasti käib arvutivajadusega kokku printer, mis leiab koolilaste seas palju kasutust: alustades õpimaterjalide väljaprintimisega ja lõpetades individuaalsete töödega, mida tehakse arvutis, kuid esitatakse õpetajale kirjalikult.

Viimaseks soovituseks elektroonika vallas on akupank. Kuna koolilapsed kipuvad telefoni väga palju kasutama, siis see saab ka kiiresti tühjaks. Teinekord läheb aga lihtsalt kodus meelest akut laadida. Selleks, et laps oleks siiski kättesaadav ja tal oleks võimalik alati kodustele vajadusel helistada, on hea, kui üks akupank koolikotis kaasas on.

 

3. Igapäevaesemed

Kool ja kott käivad kokku nagu sukk ja saabas. Küll aga tasub tähelepanu pöörata koolikoti kvaliteedile – kas sel on piisavalt pehmendust, püsib hästi seljas ja on olemas vajalikud vahesahtlid? Koolikoti ebapiisav toetamine või valesti kandmine võib kaasa tuua pikaajalised seljahädad. Selleks, et laps oleks motiveeritud kotiga korralikult käima, tasub kindlasti ka teda kuulata selle välimuse osas.

Igasse koolikotti peaks tee leidma ka korduvkasutatav veepudel – nii on janu korral lapsel alati võimalik vett juua ja ta ei pea ostma limonaade või muid ahvatlevaid jooke, mis koolipuhvetis või kioskis teda ümbritsevad.

Samuti peab enne kooliaasta algust läbi mõtlema riiete ja jalanõude vajadused. Kas on olemas korralikud ja parajad vahetusjalanõud, spordijalanõud, sügissaapad jm igapäevased jalanõud? Kas riietuseks on olemas nii trenniriided, üleriided kui igapäevased kooliskäimise riided?

 

4. Tervis ja vaba aeg

Vastavalt lapse eripärale ja vanusele, võib olla ka aktuaalne prillide soetamine. Isegi väike miinus või pluss pingutab ilma prillideta lapse silmi igapäevaselt, süvenedes seeläbi üha enam. Teine suur investeering lapse tervisesse on breketid – kui hambumus ei ole korrapärane ja võib lapsele täiskasvanueas probleeme valmistada, julgustame kindlasti seda teed ette võtma.

Kuna lapsed puhkavad õppetööst kõige paremini korralikult magades ja füüsiliselt liikudes nii toas kui õues, siis ära unusta aegsasti last ka mõnda hobitegevusse suunata – et ikka tervis korras oleks ja meel rõõmsana püsiks!

 

Kooliga kaasneb alati palju väljaminekuid – samas on need vajalikud lapse mitmekülgseks arenguks. Kui mõne kooliostu jaoks hetkel rahalisi vahendeid napib, siis tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN. Oleme Sinu jaoks alati olemas. Edukat uut kooliaastat!

 

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse