• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Kuidas valmistuda kooliks rahakoti- ja keskkonnasõbralikult?

Kuidas valmistuda kooliks rahakoti- ja keskkonnasõbralikult?

Paljud lapsevanemad kurdavad, et kooliks vajalike asjade soetamine on kallis ning sageli tundub, et nii palju asju ei saa ühel lapsel koolis korraga vaja olla. Ehk olekski õige seekord osta pigem vähem kooliasju, reastada nende reaalne vajadus ning lisaks eelistada esemeid, mis oleksid aegumatu stiiliga, kvaliteetsed ja jätkusuutlikud? Avatud pilguga tasub vaadata ka järelturu valikut ning panna seal müüki need asjad, millest teie laps on välja kasvanud. Selline lähenemine on nii rahakoti- kui ka keskkonnasõbralik.


Taaskasutatud või ümbertöödeldud materjalidest kirjutusvahendid

Keskkonnasõbralik inimene kasutab taaskasutatud paberist või muudest jätkusuutlikest materjalidest valmistatud pliiatseid, pastakaid, märkmikke ja vihikuid. Samuti tasub eelistada täitepastakad või taaskasutatavaid pliiatseid, sest ühekordsed tekitavad palju jäätmed, samal ajal kui täitmine on uue kirjutusvahendi ostmisest soodsam. Keskkonnale (ja lapse tervisele!) on kasulikum kasutada veepõhiseid markereid ja viltpliiatseid alkoholipõhiste asemel.

 

Funktsionaalne koolikott

Koolikott olgu vastupidav ja funktsionaalne, mahutades kõik vajalikud raamatud, pliiatsid ja muud koolitarbed. Boonusena võiks lapse koolikott olla valmistatud keskkonnasõbralikest materjalidest, nagu orgaaniline puuvill, kanep või nailon, taaskasutatud plastpudelid või vastupidav ja veekindel kork.

 

Kooliriided

Enne kooliks vajalike rõivaste ostu tasub üle kontrollida konkreetse kooli vormi juurde kuuluvad elemendid ning hankida vastavalt sellele sobivad riided ja aksessuaarid. Sporditundide jaoks tuleb sobivaid spordiriideid, jalanõusid ja muid tarvikuid samuti hoolega valida. Kõige olulisem on, et riided oleksid mugavad, vastupidavad ja võimalusel monomaterjalist.

 

Korduvkasutatavad veepudelid ja toidukarbid

Tänasel päeval teab tegelikult juba iga noor, et ühekordseid plastikpudeleid ja ühekordsete toidukarpide kasutamist tuleks vältida. Selle asemel võiks lapsevanem investeerida kvaliteetsetesse korduvkasutatavatesse veepudelitesse ja toidukarpidesse, mis on valmistatud roostevabast terasest, klaasist või BPA-vabast plastikust.

 

Nutitelefon ja digitaalsed õppematerjalid

Paberi tarbimist aitavad vähendada digitaalsed õppematerjalid ja e-raamatud. Kasulik tööriist on ka nutitelefon, mis võimaldab hõlpsasti juurdepääsu erinevatele rakendustele, nagu kalender, märkmikud, sõnastikud ja õppevahendid.

 

Sülearvuti või tahvelarvuti

Arvutist on nutitelefoni kõrval saanud teine oluline tööriist koolilapse jaoks, sest sageli on noortel vaja ligipääsu internetis asuvatele erinevatele õppevahenditele ja õpetaja saadetud e-kirjadele. Kui koolis on tarvis kasutada arvutit, tuleb lisaks veenduda, et olemas oleks ka vastav tarkvara ja lisaseadmed, näiteks hiir või USB-mälupulk. Mälupulk on mugav viis failide ja dokumentide salvestamiseks ning nende ülekandmiseks erinevate seadmete vahel.

 

Jalgratas või tõukeratas

Lisaks eelnevatele soovitustele saab laps vähendada oma keskkonna jalajälge, kui ta liigub kooli jalgsi, ühistranspordi, tõukeratta või jalgrattaga. Roheliselt mõtlemine on popp!

 

Vaata siit veel ideid, mida kooli jaoks soetada!

 

Kooliga kaasneb palju väljaminekuid, mis on vajalikud lapse mitmekülgseks arenguks. Kui mõne kooliostu jaoks hetkel rahalisi vahendeid napib, siis tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN. Oleme Sinu jaoks alati olemas.

 

Edukat ja keskkonnasõbralikku uut kooliaastat!

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse