• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Miks tasub kodu remontimine ette võtta varem, mitte hiljem?
19.10.2018

Miks tasub kodu remontimine ette võtta varem, mitte hiljem?

Miks tasub kodu remontimine ette võtta varem, mitte hiljem?

 

Kodu korrashoid ja värskendamine on töö, mis ei paista eal lõppevat – kui ühe asja saad valmis, vajab juba teine kõpitsemist. Uue vaiba, dekoratiivpadja, põrandalambi ja kardinatega saab kodule anda uut hingamist küll, samas ei ole see väga kauakestev lahendus, kui nende sisustuselementidega varjad iseenda eest tegelikke puudujääke. Remont ehk kodu parandus on hädavajalik, kui tubade või asjade seisukord on niivõrd kulunud, et nende kasutamisega kaasneb juba rohkem ebamugavust kui reaalset kasu. Loe postitusest lähemalt, miks tasub remont ette võtta võimalikult ruttu ning mitte seda teadmatuseni edasi lükata.

 

Tähtsaim on tervis

Kõik teavad, et tervis on olulisim, küll aga unustame tihti sellele rõhku panna, kui enesetunne on hea. Samas aga tervisehädade esinemisel tunduvad kõik muud igapäevased tegevused ebaolulised. Ilma hea terviseta on raske elada täisväärtuslikku elu. Seetõttu on oluline teadlikult oma tervist hoida ja mitte seada seda ohtu, elades keskkonnas, mis tervist igapäevaselt kahjustab. Näiteks katkine küttesüsteem mitte ainult ei jäta tuba külmaks, vaid võib salamisi kaasa tuua ka väga traagilisi tagajärgi. Samamoodi võib seintel leviv hallitus tunduda lihtsalt inetu, aga tegelikkuses kujutab see tervisele suuri riske. Mõeldes asjade suurele pildile, ei ole ju otstarbekas enda tervise arvelt hädavajalikku remonti teadmatuseni edasi lükata.

 

Probleemi eiramine vaid süvendab seda

Remondiga tegelemine ei ole kunagi mugav ning selleks ei tundu kunagi olevat sobivat aega. Küll aga kipub juhtuma nii, et mida kauem remontivajavat kohta või eset ignoreerid, seda pöördumatult kahjustunuks see muutub. Näiteks väike leke torustikus võib tunduda pisikese probleemina, mis ei vaja kohest sekkumist, samas aga toob pikaajaline vee tilkumine sinna, kuhu see pole ette nähtud, kaasa põhjalikud kahjustused kodu seintele, põrandale või laele. Lõpptulemusena ei piisa vaid toru väljavahetamisest, vaid tuleb kogu sein maha lammutada ja uus asemele ehitada. Samamoodi võib väikene viga elektrisüsteemis viia tulekahjuni. Põhjusega ju öeldakse, et tänaseid toimetusi ei tohi homse varna visata.

 

Kodus peab olema hea olla

Kodu on igaühe jaoks püha koht, kus saab lõõgastuda, olla mina ise ning võtta aeg maha peale väsitavat päeva. Kui aga kodus olles on pidevalt kusagil kuklas ärev mõte, et seinapragu vajab täitmist või tapeet on niivõrd määrdunud või elektripliit kasutuskõlbmatu, siis ei ole ka enam kodus hea olla. Tihti tuuakse sellistes olukordades vabanduseks raha- ja ajapuudust. Küll kunagi jõuab. Samas, kas käid tööl selleks, et elada või elad selleks, et töötada? Raha on vaid vahend endale sobiva elu loomisel. Kas pigem ootad 10 aastat, kuni piisavalt palju raha „üle jääb“ või oleks mõttekas võtta väikelaenu lühikeseks ajaks ning nautida ilusat kodu koheselt? Eks lõppude lõpuks on see igaühe valikute küsimus, aga paraku kiputakse tihti enda õnnelikkust ohverdama.

 

Enne suurt talve suured tööd tehtud

Tüüpiliselt on remonttööde tipphooajaks suvine aeg, mil tänu puhkustele on rohkem aega olla kodus ja kas siis ise remonti teha või remondimehi juhendada. Tipphooaeg tähendab ka tipphindu. Seetõttu on praegu, enne suurt talve, mõttekas ära teha suured tööd. Lisaks soodsamatele ehitusmaterjalide hindadele, võid leida tublisid ehitusmehi, kes tänu väiksemale tööhulgale saavad üpris kiiresti tulla Sinu kodu remontima. Eriti kriitilised tööd enne talve on seotud kodu soojapidamisega – näiteks akende vahetus, kütteseadme remont, ehitus või paigaldus, välisseina soojustamine jm. Tihti selliseid töid suure pakase ja miinuskraadidega teha ei saa. Pealegi, varsti on tulemas pühade hooaeg, mil käiakse palju külas ja saadakse kokku. Kas poleks mitte mõnus kutsuda sõpru ja sugulasi värskelt remonditud koju, kus on hea olla nii Sinul kui neil?

 

Kui remonttööde teostamiseks jääb rahalistest vahenditest puudu, siis tutvu inimestelt inimestele laenupakkumistega Omaraha portaalis. Tänu paindlikkusele valida ja vabadusele ise otsustada, jääb Sulle võimalus nautida elu nüüd ja praegu.

 

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse