• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Sügisesed tähtpäevad ootavad tähistamist!

Sügisesed tähtpäevad ootavad tähistamist!

Sügis on alanud ning ootamas on ees palju toredaid riigipühasid, rahvakalendripidusid ja tähtpäevi, mida tasub meeles pidada ning üheskoos tähistada. Miks mitte võtta perega ette ühine kadripäevakostüümide väljamõtlemine või sõita kõik koos isadepäevaks Riia linna avastama? Häid ideid tähtpäevade tähistamiseks pole kunagi liiga palju.


Õpetajate päev – 5. oktoober 2024

Õpetajate päev on ellu kutsutud nii kooli- kui ka lasteaiaõpetaja ameti väärtustamiseks ning elukutsega seotud probleemidele ja saavutustele tähelepanu pööramiseks. Sel päeval oleks ilus, kui õpilased korraldaksid õpetajale väikese üllatuse näiteks ühise koogisöömise ja ühislaulmise näol. Kook võiks olla muidugi õpilaste või mõne lapsevanema poolt südamega tehtud. Tore kink oleks ka õpetaja jaoks mälestuste ja meenutuste kogumine ning nende ühisesse albumisse koondamine.


Ülemaailmne vaimse tervise päev – 10. oktoober 2024

10. oktoobril tähistatakse Maailma Vaimse Tervise Föderatsiooni (WFMH) algatusel ülemaailmset vaimse tervise päeva (World Mental Health Day), mida esmakordselt tähistati 1992. aastal. Üheks heaks vaimse tervise inspiratsiooniallikaks on muusika, mis parandab meeleolu ning vähendab stressi. Miks mitte tähistada vaimse tervise päeva ühise kontserdikülastuse, teatrietenduse või näitusega „Meie unistuste raadiod” Tallinna Teletornis.


Hõimupäev – 19. oktoober 2024

Oktoobrikuu kolmandal laupäeval heisatakse Eestis hõimurahvaste auks riigilipud. Selle päevaga soovitakse paremini teadvustada eestlaste kuulumist soome-ugri rahvaste perre, väärtustada meie päritolu, emakeelt ja kultuuripärandit. See on armas tähtpäev ning kuna tegemist on alati laupäevaga, võiks veeta selle koos perega, tehes näiteks väljasõidu rappa, mere äärde, avastada Eestimaa kauneid paiku ning külastada vanavanemaid.

Halloween – 31. oktoober 2024

Halloween on lühenenud nimetusest pühakutepäeva laupäev (All Hallows' Even; Hallow tähendab vanainglise keeles pühakut). Sel päeval poevad lapsed kostüümidesse ja käivad naabritelt maiustusi pommimas. Aga samas võiks Halloweeni tähistada ka perega – teha kõigile väikesed teemakohased kingid, näiteks kinkida trikiraamatu, ämblikukujulise juukseklambri või keraamilise väikeste valgete tontidega kruusi, mida saab ise keraamika töötoas teha. Ja seejärel meisterdada üheskoos kõrvitsatest küünlapesad või küpsetada sõrmekujulisi viineripirukaid.

 

Hingedepäev – 2. november 2024
Hingedeaeg on sügisene periood eesti rahvakalendris, mil austati ja oodati koju surnud esivanemate hingi. On tavaks saanud süüdata hingedepäeval koduakendel ja kalmistul sugulaste haudadel lahkunute mälestuseks küünlad. Lastega võiks aga hingedeajal meisterdada sõpradele kinkimiseks üheskoos väikeseid paberist, pitsist, pärlitest või riidetükikestest inglikesi ning rääkida neile inimestest, keda enam meiega ei ole.

Mardipäev – 10. november 2024
Mardipäev lõpetas välitööd ning alustas talviste tubaste tööde perioodi. Selle tähtpäeva algne mõte oli looduse – päikese ehk taevaisanda, maa ehk maaemanda ning haldjate ehk marduste – tänamine. Mardisandid liikusid mardilaupäeva õhtul salgakaupa perest peresse, soovisid vilja- ja karjaõnne ning said vastu kingitusi. Sama toredat traditsiooni tasub jätkata ka tänapäeval – panna end poisilikult riidesse, õppida selgeks mõned laulud, mõistatused ja anekdoodid ning käia naabritele või sõpradele väikest mardinalja tegemas.

 

Isadepäev – 10. november 2024

Isadepäev on perekondlik pidupäev, millega austatakse ja tunnustatakse isasid. Sel päeval võiks isa pidada meeles väikese üllatusega vastavalt tema hobidele või huvidele, nagu põnev raamat, uued grillitarvikud, multifunktsionaalne taskunuga, kinopiletid või kutse õhtusöögile.

 

Meestepäev – 19. november 2024

Trinidadist ja Tobagost alguse saanud meestepäev keskendub nii võrdõiguslikkusele kui ka meeste ja poiste tervisele. Sellise päeva puhul oleks heaks kingituseks kinkida mehele, isale, pojale või vanaisale terviseuuringu, massaaži, treeningsaali või spaa kinkekaart. Samuti võiks mehi meeles pidada piduliku õhtusöögiga või minipuhkusega Riiga, Stockholmi või Helsingisse.

 

Kadripäev – 25. november 2024

Kadripäeva peeti naistepühaks, sest selleks ajaks lõpetasid naised karjakasvatusega seotud välised sügistööd. Kadripäeval oleks tore näidata lastele, kuidas vanast elati – selleks tasub külastada näiteks pealinnas asuvat Eesti Vabaõhumuuseumi või Tartus olevat Eesti Põllumajandusmuuseumi. Kadripäeva kingituseks sobivad aga kõikvõimalikud käsitööks vajalikud esemed ning proovida üheskoos valmistada nii traditsioonilist tanguputru kui ka kama.

 

Kui vajad sõprade üllatamiseks ning kallimale kingituse tegemiseks lisaraha, saab Omaraha.ee Sulle alati abiks olla. Tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN.

Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimuste

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse