• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Toredaid ideid sügiseseks koolivaheajaks

Toredaid ideid sügiseseks koolivaheajaks

Koolivaheaeg on oodatud aeg kogu perele. Lapsed saavad koolist puhkust ning ootavad, et saaks koos ema ja isaga midagi põnevat ette võtta. Anname mõned mõtted, kuidas kasutada ühist aega nii, et kellelgi ei hakka igav!

Eesti loodus on avastamist väärt
Loodusesse minek ei pea tähendama alati sumpamist paksus metsas ning ekslemist tundmatutel radadel. Meil on olemas suurepärased võimalused rabade, soode, metsade ning järvede avastamiseks tänu Riigi Metsamajandamise Keskuse (RMK) rajatud telkimis- ja puhkealadele, matkateedele, õpperadadele ning metsaonnidele. Matkarada on looduses liikumise hõlbustamiseks ja suunamiseks rajatud ning liikumisviisile vastavalt varustatud rada ning õpperada on peaasjalikult loodusteadlikkuse edendamiseks rajatud rohke teabega varustatud rada. Avasta Eestimaa kaunist loodust koos perega!
Kui aga päris loodusesse minekuks aega napib, on toredaks võimaluseks lastega jalutada, rattaga sõita või jooksma minna Eesti Terviserajadele. 2005. aastal alguse saanud võrgustikus on tänaseks Eesti 122 hooldatud terviserada 1100 kilomeetril.

Väljakutse: õppida koos midagi täiesti uut!
Koos kasvamine on koos arenemine, millele võib anda täiesti omaette dimensiooni üheskoos millegi uue õppimine. Näiteks minna kõik koos discgolfi algkursusele, fotograafia lühikoolitusele või kokandustundi, kus koolitatakse pere lemmikroogasid valmistama. Kui aga aeg või rahakott seavad piiranguid, on internet täis erinevaid käsitööalaseid töötubasid ja Do It Yourself (DIY) saateid, mis õpetavad kodustes tingimustes uusi oskusi ehete valmistamisest kuni autoremondini.

Kiire põige mõnda Eestimaa toredasse paika või seiklus lähiriigis
Nädalane koolivaheaeg on piisavalt pikk aeg pisikeseks reisiks mööda Eestimaad: Kesk-Eestis Paides ootab humoorikale rännakule Ajakeskus Wittenstein ja Pärnumaal Halingal saab teha teistlaadi kõrvalpõike minevikku ning imetleda kunagisi tehnikasaavutusi automuuseumis. Mõnusaks vahepalaks on aga ka näiteks sügisene laevareis Helsingisse, et külastada Heureka teadusmaailma ja Soome lennumuuseumit. Või bussireis Riiga, et imetleda naaberriigi kaunist vanalinna ning uhkeid kaelkirjakuid Riia Metsapargis.

Hasarti tekitav geopeitus või orienteerumine
Geopeitus on igavusest vabastav seikluslik tegevus, mis võib toimuda peaaegu kõikjal. See võimaldab lastel jätkata õppimist, saada täiesti uusi kogemusi ja samal ajal lõbutseda. Tegemist on värskes õhus mängitava aardeotsimismänguga, milles osalejad kasutavad GPS-i, muid navigeerimistehnoloogiaid või täpseid kaarte, et peita ja otsida spetsiaalseid geopeituse aardeid. Uuri lähemalt ja vii oma lapsed geotuurile! Loodus-, linnaseikluseid ning ülipõnevaid autoorienteerimisi korraldab kogu perele üle Eesti ka Seiklusministeerium.

Või hoopis kokkaks koos?
Lapsed tunnevad end söögiaega rohkem kaasatuna, kui neil paluda osaleda toidu valmistamisel. Ja see võib olla väga lõbus! Alustage koostööd juba retseptide valimisest, las nad aitavad ostunimekirja koostada ja poest õiged toidukaubad leida. Koos saate kritiseerida, kiita ning otsustada, milliseid koostisosi peaks maitse parandamiseks lisama. Rääkige neile, kuidas inimesed naudivad erinevaid maitseid ja paluge neil seekord laud katta.

Kui vajad unistuste täitmiseks, tervema elu elamiseks ja lastega koos toredate tegevuste tegemiseks lisaraha, saab Omaraha.ee Sulle alati abiks olla. Tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN.

Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

 
Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse