• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Uuringu tulemused: Omaraha platvormi kasutajakogemust hinnatakse väga heaks
29.07.2024

Uuringu tulemused: Omaraha platvormi kasutajakogemust hinnatakse väga heaks

Eesti laenuportaali Omaraha eesmärk on olla olemas inimeste jaoks nii igas ootamatus kui ka planeeritud olukorras. Juuni lõpus läbiviidud küsitluses märkisid vastanud, et Omaraha teenindus on viisakas, paindlik ja kiire ning kliendile leitakse sobiv lahendus isegi makseraskuste korral.

Küsitluse tulemustest selgus, et laenuvõtmise põhjusteks on eelkõige ootamatud kulutused (56,4%), kodu soetamine/remont (13,9%), terviseprotseduurid (13,9%), autoost/remont (11,99%), kodusisustus (9,26%), elektroonika ostmine (7,08%) või reisimine (5,18%).

Laenuplatvormi valikul pidasid küsitlusele vastajad viiepunktiskaalal kõige tähtsamaks laenupakkuja usaldusväärsust (4,33 punkti) ja laenu saamise kiirust (4.25 punkti). Järgnesid 4,22 punktiga tagasimakse paindlikkus, 4,21 punktiga klienditeenindus ning 4,07 punktiga intressimäär.

 

Omarahast laenamise kogemusi hindasid vastajad viiepunktisüsteemis nii:

  • laenu saamise kiirus 4,33,
  • laenu taotlemise protsess 4,25 ning
  • tagasimaksete protsess 4,24 punkti.

 

See näitab, et Omaraha teenus on kõrgel tasemel ning laenuplatvormi otsuste tegemise kiirust ning protsessi kulgemise kiirust hinnatakse väga kõrgelt.

Omaraha hindavad nii laenajad kui ka investorid 


Tagasisidena toodi Omaraha puhul välja, et laenuplatvorm on lihtne, arusaadav ja usaldusväärne, tekkinud küsimustele leitakse kiiresti vastus ning raha laekub kliendi kontole väga kiiresti. Inimestele meeldib, et laenusaamine on diskreetne, intressimäär hea ning antakse võimalus tasuda laen ennetähtaegselt.
               

Omarahale on oluline, et kliente ei jäeta hätta ning nendega sõlmitakse mõistlikke kompromisse. Üks klient meenutab: „Mäletan, et kui jäin maksetega raskustesse, tuldi mulle väga viisakalt vastu ja pakuti lahendusi!”.  Teine on rahul teenuse paindlikkusega, tuues näiteks, et kui ta sattus laenumaksete tasumisel keerukasse olukorda, pakuti talle koguni neljakuulist maksepuhkust.

 

Veel toodi küsitluses kommentaaridena välja, et koduleht on kasutajasõbralik, tingimused selged ning laenu haldamine lihtne. „Taotluse vastus tuli kiirelt. Usaldusväärne koht laenu saamiseks,” nentis üks vastaja. Lisaks kommenteeriti, et Omaraha on väga mõnus ja käepärane võimalus investeerimisega tegelemiseks, ollakse rahul meeldiva koostööga, põhjaliku statistikaga investeerimise kohta ning sellega, et ettevõte ei halvusta makseraskustes inimesi, vaid püüab neid aidata.

Kokkuvõte uuringus osalenutest

Vastanute arv: 586, neist laenajad 367 ja investorid 102. 44,41% võttis laenu enam kui aasta tagasi ning 19,07% viimase kolme kuu jooksul. Vastanutest 539 täitis ankeedi eesti ja 47 inimest vene keeles. Investoritest olid kõik 102 vastajat eesti keelt kõnelevad isikud, laenajatest olid 37 vene keelt kõnelevad isikud. 117 vastajat ei pidanud end laenajaks ega investoriks. Uuring toimus 2024. aasta juuni lõpus.

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse