• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Uus aasta, uued lubadused. Kuidas suuta oma lubadusi täita?

Uus aasta, uued lubadused. Kuidas suuta oma lubadusi täita?

Kes meist poleks uue aasta saabudes andnud lubadusi olla eriti tubli, õppida ja töötada rohkem? Samas uuringud ütlevad, et enamasti jäävadki need lubadused ainult lubadusteks. Unistuste saavutamine võib nõuda palju tööd ning pühendumist, ent sihikindlalt ning hoolega valmistudes suudad kindlasti ületada kõik takistused! Siin on mõned sammud, mis aitavad lubadusi tõsiselt võtta ja unistusi täita.

 

Määratle oma unistused ja lubadused selgelt

Mõtle järele, millised võiksid olla sinu unistused ja eesmärgid uuel aastal. Pane need kirja ja kujutle vaimusilmas, kuidas su elu nendeni jõudes välja näeks. Ehk soovid uut autot ja siis on tore kujutleda, kuidas oleks sellega tore sõpradele külla minna. Või oled unistanud sellest, et oskasid hispaania keelt, tahaksid käia ära Eiffeli torni tipus või kalastamas Kariibi merel?

Loo tegevuskava

Iga projekti kordamineku alus on korralik plaan. Pane paika konkreetne aja- ja tegevuskava, mis aitab sihtmärgini jõuda, olgu see materiaalne, tähendagu tervislikke eluviise või pangu proovile sinu vaimsed võimed. Mõtle välja väiksemad eesmärgid, mida saad astuda samm-sammult, sest vaikselt unistuseni lähenedes ja pisikeste võitude üle rõõmustades on motivatsioon suurem.

Õpi ja arene

Millised oskused ja teadmised on vajalikud sinu unistuste saavutamiseks? Püüa neid omandada. Võta vajadusel kursusi, loe raamatuid, otsi endale mentor või liitu kogukonnaga, mis toetab seatud eesmärke. Näiteks kui on sooviks kaaluda 10 kg vähem ja oma tervise nimel kõndida iga päev 10 000 sammu, siis on seda lihtsam teha koos mõttekaaslastega. Soovides õppida midagi täiesti uut, tasub otsida hea õpetaja.


Ära karda riskida

Unistuste saavutamine nõuab sageli mugavustsoonist väljumist ja riskide võtmist. Seega on oluline olla valmis proovima uusi asju, võtma vastu väljakutseid ja ületama hirme, olgu nendeks teise ees esinemine, üksinda võõrale maale reisimine või autojuhieksami tegemine. Hiljem mõtled aastale tagasi ja imestad ise ka, kuhu oled jõudnud tänu sellele, et otsustasid olla tugev, kartmatu ning riskialdis!

 

Jää järjepidevaks

Unistuste saavutamine võib võtta aega ja aeg võib veeretada teele takistusi. Näiteks ei ole alati aega trenni minna või on keegi teine sinust kursusel tublim, mis teeb meele morniks. Sellest pole midagi – tähtis on jääda järjepidevaks oma tegevuskavas ning mitte lasta tagasilöökidel end heidutada.

 

Toetav keskkond aitab alati

Loo enda ümber toetav keskkond, ümbritsedes end inimestega, kes toetavad sinu unistusi ja eesmärke ning inspireerivad sind. Võib-olla on kasu ka liitumisest erinevate sotsiaalmeediavõrgustike või huvigruppidega, kus saab ise jagada kogemusi, küsida selgusetuks jäänud asju ja õppida teistelt.

Positiivne mõtlemine on oluline

Unistuste elluviimisel tasub hoida positiivset mõtlemist, see tähendab, et usu endasse ja oma võimetesse. Ära lase negatiivsetel mõtetel enda ideid hajutada ning tundeid mõjutada. Usalda oma intuitsiooni, suhtle inimestega, kes toetavad sinu eesmärke ning mõjuvad sulle motiveerivalt.


Ära unusta tasakaalu

Aga lõppude lõpuks ei saa ühegi eesmärgi nimel omadega segamini minna, sest äärmused ei tee kindlasti head. Seega tuleb suuta hoida tasakaalu oma unistuste/lubaduste ja isikliku heaolu vahel. Hoolitse oma füüsilise ja vaimse tervise eest, leia aega puhkamiseks ja lõõgastumiseks ning seejuures ka enese premeerimiseks. Ja kui teel olles mõistadki, et tee selle konkreetse unistuse täitumiseni on liiga keeruline ja nõuab sinult ja su perelt liiga paljut – sel juhul ei ole keegi keelanud oma unistust muuta. See on sinu unistus ja peab tooma rõõmu just sulle!

 

Kui tunned, et muretumaks pühadeajaks ja unistusteni jõudmiseks on vaja veidi lisaraha, siis tea, et Omaraha.ee saab Sulle alati abiks olla! Tutvu laenupakkumistega SIIN.

 

Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse