• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Viis paika Eestimaal, mida kindlasti sellel suvel külastada

Viis paika Eestimaal, mida kindlasti sellel suvel külastada

Suvi on traditsiooniline puhkuste aeg ning enamasti on inimesed siis liikuvamad ja reisivad palju. Üheks võimaluseks on kena rannapuhkus mõnetunnise lennureisi kaugusel Itaalias või Hispaanias või väike linnapuhkus Stockholmis, Berliinis või Gdanskis, aga meie soovitame sel aastal olla valmis üllatusteks kodumaal! Jätkuna eelmise aasta soovitustele, mis kohti tasub Eestis autoga avastada, oleme just teie jaoks välja otsinud veel viis kaunist ja huvitavat paika.

 

Ainulaadne paik Eestis – Hinni kanjon

Jah, ka Eestis on olemas oma kanjon – see pole küll nii võimas kui Ameerikas, ent siiski olemas! Nursi külas Rõuge vallas Võrumaal asuv kanjon ulatub 20 meetri sügavusele ja kulgeb mitmesaja meetri pikkuselt. Devoni liivakivi loodusmälestis on Eestis ainulaadne oma sügavuse tõttu. Kanjoni põhjas voolab sügavalt liivakivisse lõikunud kiirevooluline Enni oja. Erilisust lisavad risti-rästi mahalangenud puud ja väike allikakoobas, mille veel on rahvajuttude järgi raviv ning noorendav mõju. Kitsasse ja järsuveerulisse kanjonisse pääsemiseks on rajatud laudtee ja trepid.

 

Muinasjutuline Neeruti

Kadrina vallas Lääne-Viru maakonnas asuvad Neeruti maastikukaitseala koos matkarajaga, Neeruti mõis ja ürgsed Neeruti mäed ehk kõrgendikud, mis koosnevad oosidest, oosilohkudest ja järvedest. Muinasjutuline koht! Oosidel on ka oma nimed nagu Riistamägi, Tammemägi, Valgeristi mägi, Sadulamägi, Linnamägi, Tornimägi, Kuresöödi mägi ja Mustakatku mägi. Need maalilised oosid on muistendites Kalevipoja künnitöö tulemus, Neeruti järved on aga Kalevipoja mahamurtud hobuse neerujäljed ning suksu sadulajäljest tekkinud Sadulamägi. Piki 10 000 aastat tagasi tekkinud oose kulgeb 14 km pikkune loodusrada, mida saab läbida 3,3, 6,9 või 9 km retkena. Külastades Neeruti iidset loodust ei tohi jätta kasutamata võimalust võtta hetk ka juugendstiilis Neeruti mõisa jaoks, mis asib sealsamas matkaraja lähistel.

 

Hiiumaal seikle seikluskaardi abil!

Hiiumaal Kärdla linnas Hiiu tänav 1 asuvast Hiiumaa Turismiinfokeskusest saab küsida põneva saareekspertide koostatud seikluskaardi, mille abil leiab üles Hiiumaa salapaigad ja saab lahendada ülesandeid. Kaardile on märgitud 26 vahvat kohta, mida Hiiumaal külastada. Teekonna jooksul näeb vähem ja rohkem tuntud Hiiumaa sümboleid, näiteks Suuremõisa loss, Kaibaldi nõmm, Hiiumaa Eiffel ja paljud teised.  

 

Kukruse Polaarmõis tutvustab polaaruurimise ajalugu

Kulgedes oma teekonnal pealinnast Narva poole, jääb teele Toilas asuv imeline Kukruse Polaarmõis. Mõisa ekspositsioon räägib baltisakslastest ja polaaravastustest läbi põnevate tegevuste ning siin saab proovida näiteks tuši ja sulega kirjutamist ja pitsatipanekut, 17.-19. sajandi rõivaid ning kohtuda päris kelgukoertega!

Mõisa kunagine omanik oli põlevkivi esmakasutaja Robert von Toll, kelle kuulus vennapoeg, polaaruurija Eduard von Toll (1858–1902) läks ajalikku kui mees, kes jäi kadunuks otsides salapärast Sannikovi maad. Just tema mälestuseks ongi nimetatud Kukruse mõis Polaarmõisaks.

 

Preeriakoda ehk Metsik Lääs

Raplamaal asuv Preeriakoda on põnev paik, kus kohtuvad inimene ja ürgloodus – siin saad imetleda Kasari jõe sünnimaa puutumata soid, laasi ja rabasid. Vaimu kosutavad rännurajad ja laagrilõkked ning füüsilisele poolele pakuvad rahuldust tõelised indiaaniseiklused, nagu meie eelkäijad tegid seda kümneid tuhandeid aastaid. Võimalus on rännata ja matkata jalgsi, räätsadel, kanuuga ning võtta mõõtu erinevates Metsikus Läänes tuntud mängudes ning turniiridel. Kuula maad ja tuuluta skalpi!

 

Kui vajad oma unistuste täitmiseks ja tervema elu elamiseks lisaraha, saab Omaraha.ee Sulle alati abiks olla. Tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN.

 Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse