• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
Praeguse seisuga on graafikus tagasimaksed iga kord 2-l realIntressid ja Põhiosa tagasimakse.
Kus on investoripoolne vahendustasu? Kas see on juba intressist maha arvestatud (st intressitulu na on kirjas investori puhastulu) või tuleb see praeguses seisus ise sealt maha arvestada?
Kas vahendustasu võetakse igalt tagasimakselt eraldi või toimub see arveldamine näit. koos viimase maksega ühe summana?
kuidov
Vahendustasu laenulepingu maksegraafikus ei kajastu, sest see on investori ja Omaraha vaheline kokkulepe, mitte investori ja laenaja vaheline kokkulepe. Vahendustasu võetakse igalt laekunud intressimakselt. V.t. https://www.omaraha.ee/kkk/
Ago Lumeste
See tähendab, et investor peab tulumaksu maksma ka vahendustasuna mahaarvestatud summadelt?
RahaFoorum
RahaFoorum
See tähendab, et investor peab tulumaksu maksma ka vahendustasuna mahaarvestatud summadelt?


see ei tohiks kuidagi nii olla, sest vahendustasu on investori jaoks investeeringu k u l u ,
aga ootaks siiski asjatundliku kommentaari ära.
rannik
Ei, vahendustasu on kulu, mis arvutatakse teenitud tulust maha. Maksustatakse ainult puhastulu.
Ago Lumeste
Arvestades, et nädalavahetusel ei saa siia kontole raha kanda, võiksid kasutajasõbralikkuse mõttes ka tagasimaksegraafikud seda arvestada ja maksetähtaja nädalapäevade peale siiski paigutada.
RahaFoorum
Ago Lumeste
Ei, vahendustasu on kulu, mis arvutatakse teenitud tulust maha. Maksustatakse ainult puhastulu.


Kulu saab arvesse võtta ju ainult siis kui isik deklareerib saadud intressid ettevõtlustuluna (st. isik saab intresse tegutsedes FIE-na või äriühingu kaudu). Seda vähemalt praeguse tulumaksuseaduse ning deklaratsioonivormi sõnastuse kohaselt.

Omaraha.ee meeskond võiks proovida selle teema Rahandusministeeriumi või maksuametiga selgeks rääkida, et saaks ette kindluse, et ka tavalised füüsilistest isikutest investorid saaks netopõhimõttel maksustatud (st. saaks arvesse võtta ka vahendustasu ja hapuks läinud laenud).

Vaatasin, et konkureeriv isepankur.ee on väidetavalt saanud maksuametiga kokkuleppele vähemalt deklareerimise osas, et ei pea iga laenu intresse deklaratsioonis eraldi real deklareerima vaid saab kogu portaali kaudu teenitud intressid ühel real deklareerida.
Pankur
Tulumaksu tuleb tasuda kõikidelt laekunud intressidelt ja viivistelt. Kulude mahaarvamine, sh. hapud laenud, on võimalik ainult FIE-del ja ettevõtetel.
ptomberg
 
Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse