• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
Kui kaks (või enamat) investorit on täpselt ühesuguses olukorras (sama intressimäär, sama vahendustasu), kas nende summad lähevad laenu andmisel võrdväärselt käiku (nt kui vaja on 60 eurot, siis mõlemalt võetakse 30) või eelistatakse kedagi (nt. esimesena lepingu sõlminu)?
Pankur
Täiesti võrdsetel tingimustel tõmmatakse loosi. Teie näites üks saab sisse 60-ga, teine jääb välja. Loosimine toimub juhuslike arvude meetodil. Suurem tõenäosus valituks saada on sellel, kel rohkem raha investeerimiskontol.
arne
Mida tähendab lepingu olek "muutmisel"? Vaatan, et raha on investeerimiskontolt maha läinud ja lepingute nimekirja on ka uus leping tekkinud, kuid erinevalt teistest lepingutest, kus olek on "aktiivne", on sellele lepingul olek "muutmisel".
Pankur
Olek "muutmisel" tähendab seda, et laenuvõtja on allkirjastanud laenu ennetähtaegse lõpetamise avalduse, kuid raha pole veel virtuaalkontole kantud ja leping on lõpetamata. Kui laenuvõtja kannab kolme päeva jooksul piisava summa oma virtuaalkontole, siis leping lõpetatakse. Kui ei kanna, siis avaldus tühistatakse ja jääb kehtima eelnev maksegraafik.

Omaraha.ee
Ago Lumeste
arne
Täiesti võrdsetel tingimustel tõmmatakse loosi. Suurem tõenäosus valituks saada on sellel, kel rohkem raha investeerimiskontol.

Kui ühel investoril on samadel tingimustel vaba raha 990€ ja teisel 10€, kas see tähendab, et teisel investori valituks saamise tõenäosus on 1% ehk üks sajast? Kui jah, siis minu arvates ei ole see kaugeltki "võrdsetel tingimustel loos". Mis alustel toimub suurema vaba rahaga investori eelistamine, mis on need põhjendused?

Kui sain asjast valesti aru, siis palun selgitust. Kuna investoreid tuleb üha juurde ja omavaheline konkurents muutub üha tihedamaks, siis on oluline neid nüansse teada.
ainsus
Nagu öeldud, visatakse täiesti võrdsetel tingimustel investorite vahel loosi. Sõltuvalt investeerimiskontol olevast summast pannakse loosirattase 1-5 palli. Seni on summad küündinud max 3 pallini. Selline lahendus aitab suurema summa investeerinuil veidi suurema tõenäosusega sisse saada. Meie arust on see mõistlik. Tänaseks on loosi visatud vaid mõnel üksikul korral, enamasti paneb intress asja paika. Loosimine muutub aktuaalseks siis, kui nii laenajaid kui investoreid on kordades rohkem kui praegu. Sel juhul pole aga ka väiksemate summade puhul karta, et sisse ei pääse. Ja kui ei pääse, siis tuleb intressi veidi vähendada.
arne
Kui suured on need piirid, et 2, 3, 4 või 5 palli saada?
ainsus
Seda me ei avalikusta ja ega sel polegi suuremat tähtsust.
arne
Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse