• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
Tere. Tundub, et mina räägin avalikest pakkumistest, Teie automaatsetest. Automaatsetesse pakkumistesse pole mingeid muudatusi tehtud. Seal taotleja ju ei saagi intressi määrata. Mitme erineva intressiga seade teema on seal endiselt aktuaalne. Muudetud on avalike taotluste automaatset osa. Sinna lähevad nüüd ka automaatsed pakkumised taotleja poolt soovitud intressiga. Omaraha.ee.
arne
Pidasin silmas siiski avalikke taotlusi.
Esines olukord, kus laenaja pakkus intressi ca 50% (kahjuks ei mäleta enam täpselt detaile) ning taotlus sai automaatselt osaliselt süsteemi poolt täidetud. Hiljem, kui käsitsi pakkumistega täideti ka puudu jäänud osa ja laen jõustus, leidsin, et süsteem oli minu kontolt laenu rahastatud tunduvalt madalama ehk minu enda poolt seadistatud intressiga.
Kahjuks puudub võimalus tagantjärele kontrollida, kas tegemist oli täpselt sama laenuga. Teoreetiliselt võis ju laenaja vahepeal avaliku pakkumise tühistada ja võtta laenu uutel tingimustel, mis tegelikult on siiski vähetõenäoline, kuid mullle kui investorile tundus küll, et süsteem ei investeerinud avalikku taotlusse maksimaalse pakutud intressiga.
Selguse huvides püüan analoogse situatsiooni kordumisel seda mingil viisil(nt ekraanipiltide) abil salvestada.
maus
Saatke palun lepingu number, saame täpsemalt uurida. Omaraha.ee.
arne
arne
Tere.
Kasutame taustakontrolliks Liisi järelmaksu kliendibaasi ja Krediidiinfo maksehäireregistrit. Kuni 800 skooriga klientidelt küsime konto väljavõtet. Liisi järelmaks on seda meetodit täiustanud juba 15 aastat, omaraha puhul oleme lati seadnud ühe nivoo võrra kõrgemale. Skoorimisega tegeleb Liisi helpdesk ja seda tehakse täie tõsidusega. Ka võlglastega tegeldakse parimal võimalikul moel. Esimesed on üles pandud Krediidiinfo registrisse ja antud kohtusse.
Hetke statistika näitab, et laenudest, mis saaksid olla võlas 91+ päeva, on seda 7,5%. Oleme eesmärgiks seadnud 5%, aga ka 7,5% pole halb number ega tähenda kaugeltki seda, et kõik need 7,5% saamata jääksid. Päris mitmed 91+ võlglased on maksma hakanud. Neist, kes saaksid olla võlas 31+ päeva, on seda hetkel 10%. Siinkohal tasuks mainida, et on olemas tagatisfond, millest kompenseeritakse keskeltläbi 60% võlast. Seega läheb investoril kaotsi ca 3% investeeritud summast.
Teie väidet, et laekunud on vaevalt pool, on esmapilgul raske uskuda. Meie arvutused näitavad, et kõiki asjaolusid arvesse võttes (hapud laenud, tagatisfond, vahendustasu) on üsna lihtne teenida 20% aastas, nutikamate seadete puhul lausa 30%.
Omaraha.ee.


Siin tuleb mängu ka see loogika, et mida pidada võlaks. Vaadates 5 kuu jooksul toimunut, võib ennustada, et pooled kollastest laenudest makstakse korralikult tagasi, aga ülejäänud pooltest läheb omakorda pool punaseks ja poolega võib minna nii ja naa.

Investorina olen pigem konservatiivne ja arvestan, et ma ei saa ei kollastest ega punastest laenudest allesjäänud laenujääki tagasi (rääkimata intressidest). Kui ma need kokku arvutan, siis minu jaoks on Võlg üle 2 korra suurem kui see, mida Omaraha mulle Statistika all näitab.

Sellise konservatiivse arvutuse alusel läheb tervelt ca 24% minu laenudest hapuks - ja see on suur number.
Muidugi loodan, et saan vähemalt oma kollased laenud tagasi, aga ehk oleks siin mõttekoht, et äkki peab taustakontrolli siiski tugevamaks tegema?
ragulka
ragulka kirjutas" Sellise konservatiivse arvutuse alusel läheb tervelt ca 24% minu laenudest hapuks - ja see on suur number.
Muidugi loodan, et saan vähemalt oma kollased laenud tagasi, aga ehk oleks siin mõttekoht, et äkki peab taustakontrolli siiski tugevamaks tegema?"

--- samad mured siinpool - ei saa kuidagi rahul olla sellega, mis tagasimaksete osas toimub.
Oen sunnitud otsustama, et iga rahaühik, mis kätte tuleb, kantakse Omaraha kontolt välja. Ma pole tulnud siia raha põletama, investeerima ikka - oli mõte.
rannik
Tere. Anname põgusa ülevaate võlgadest seisuga 1.november 2011.

Mai ja juuni lepingutest on 31+ võlas 15%, sh 91+ 10%. Suhteliselt suur on võlg 4. grupis – 25-30%. Õnneks on selle grupi osakaal kogu portfelist alla 10%. Mai ja juuni tulemustega me kahtlemata rahul ei ole.

Juuni lõpus viisime sisse konto väljavõtte nõude 3. ja 4. grupile ning karmistasime skoorimise metoodikat. See muutis olukorda. 1.novembri seisuga on juulikuu 61+ võlg 6%, augustikuu 31+ 7% ja septembrikuu 1+ 2%. Need on juba tunduvalt paremad numbrid.

Kui uurida võlglasi lähemalt, siis hakkavad silma 10-15 inimest, kellelt ei laeku sentigi. Neist kolm väidavad, et nende ID-kaarti on kuritarvitatud ja nad on andnud asja politseisse. Ülejäänud võlglased maksavad küll hilinemisega, kuid regulaarselt. Osad neist 10-15 võlglasest omavad kinnisvara. Üldiselt kehtib kurb reegel, et iga uue laenufirma leiavad esimesena üles ebaausad inimesed…

Peame tunnistama, et esimese kahe kuu tulemused on kehvemad kui lootsime. Seetõttu on ka tagatisfondi väljamakse osakaal kukkunud 30% kanti. Trend on hetkel siiski tõusev. Eeskätt esimeste ja tänaseni lojaalsete investorite hapude laenude kompenseerimiseks oleme otsustanud teenitud tulu arvelt kanda tagatisfondi täiendavad 4’000 €. Eesmärk on hoida tagatisfondi väljamakseid 60% kandis.

Omaraha.ee.
arne
Viimase kuu aja jooksul on võlgades laenude osakaal vähemalt minu portfellis kasvanud ca 80% - need on enamuses laenud, mis on välja antud juulis ja augustis.

Praegu on tegelikult arvutuste järgi 15% kogu põhisummast võlas. See on ikka väga suur protsent...
ragulka
kirjutasin samast murest vastuses teise teema all: "Ettepanekud ja vead"

Arvutan ragulka eeskujul võla osakaalu oma põhisummast, ja annan teada.

Muide, teises teemas küsiti, kui mitme laenaja vahel võlg jaguneb, s.t. kas on mitu korda laenatud samale laenajale, kellel võlad. Minul seda teemat ei ole, erinevad laenajad.
rannik
rannik
kirjutasin samast murest vastuses teise teema all: "Ettepanekud ja vead"

Arvutan ragulka eeskujul võla osakaalu oma põhisummast, ja annan teada.

Muide, teises teemas küsiti, kui mitme laenaja vahel võlg jaguneb, s.t. kas on mitu korda laenatud samale laenajale, kellel võlad. Minul seda teemat ei ole, erinevad laenajad.


Sama siin
ragulka
Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse