• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
Pankur
mander1983
aga kui tagatisfondist saab ainult mingi 50 % siis minu arvates on ju just mõtekam laenu alles hoida. las kogub intressi. ma arvan et enamus inimesi maksab ikka varem või hiljem laenu tagasi. kes see ikka viitsib mingi 10 aastat kuskil augus istuda.


Kas ta ikka kogub intressi? Mulle on jäänud mulje, et niipea kui laen kohtusse saadetakse, intressi arvestamine lõppeb.

Põhimõtteliselt on nii, et maksekäsu kiirmenetluses on kindel intressilagi määratud: kõrvalnõude summa ei tohi ületada põhiosa summat. Tavalises hagimenetluses otsesõnu sellist nõuet küll ei ole, kuid üldjuhul võib siiski selle laega arvestada. Peab arvestama ka sellega, et võlgnikul on alati õigus paluda kohtul kõrvalnõuete summat vähendada.
Asja kohtusse saatmine iseenesest ei ole intressarvestuse lõpetamise ega peatamise aluseks. Lausa vastupidi, laenulepingus on võimalik koguni kokkuleppida, et alates kohtumenetluse algatamisest rakendatakse kõrgemat intressimäära. Seda selleks, et sundida võlgnikku leidma kohtuvälist lahendit.
Aga alati oleks targem eelistada vahekohtumenetlust sarnaselt isePankuriga. Vahekohus lahendab asja kiiremalt, odavamalt, asjatundlikumalt ning see lahend on lõplik ja (alalise vahekohtu korral) ka koheselt sundtäidetav.
p.9
Kas tagatisfondist makstava kompensatsiooni suurust arvutava valemiga on ikka kõik korras? Jääb mulje nagu oleks valemit mingil hetkel korrigeeritud. Täna on nii, et fondi reserv aina kasvab, kuid kompensatsioon on viimaste kuudega kahanenud pea poole võrra ja tendents paistab jätkuvat. Vbla peaks valemi uuesti üle vaatama?
maus
Kui statistikat vaadata, siis punases olevate laenude arv on tõusvas trendis. Kui punases olevate laenude maht kasvab kiiremini kui sissemaksed tagatisfondi, siis põhimõtteliselt kompensatsioon peaks vähenema.

Aasta algusest on punases olevate laenude maht tõusnud 25 624-lt 58 286-ni. Samas tagatisfondi maht on 19 237.

Seega kui tagatisfond korraga välja maksta, siis peaks kõik saama tagasi keskmiselt kolmandiku oma rahast.
Pankur
Huvitav oleks kuulda Omaraha seisukohta selles.
ainsus
Pankuril on õigus. Väljamaksed tagatisfondist sõltuvad tagatisfondi suuruse ja 91+ võlas laenujääkide suhtest. Praegune Väljamaksete % vähenemine on tingitud sellest, et pole veel saavutatud tasakaalu uute võlgade ja kohtulahendi saanud lepingute tagasimaksete vahel. Seda seetõttu, et eelmisel aasta lõpus suurenes Omaraha käive oluliselt. Väljamaksete % kõikumine on loomulik nähtus ja seda tuleb vaadata pikemas perspektiivis. Kui täna vaadata eelmise aasta tagasimaksete ja võlgade suhet siis see on tasakaalus.

Omaraha.ee
Ago Lumeste
Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse