• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
Vaatasin oma statistikat ja portaali statistikat ja täheldasin, et mõlemis on punaste laenude kasv kuidagi eriti kiire olnud eriti viimastel kuudel.

Milles asi võib olla ja mis selles suhtes ette kavatsetakse võtta?
Kui edukalt punaste laenudega tegelemine käib ehk kui suur osa neist tagasimakseid teevad?
Kas kollaste laenudega ka midagi ette võetakse peale lihtsalt meeldetuletuste saatmise? Ehk kas tehakse ka ennetustööd, et kollastest laenudest ei saaks punased?

Seda, et asi eriti edukalt ei edene, näitab ilmselt ka see, et tagatisfondist müümise eest saadav summa on juba kahanenud ligi 25% peale...
RahaFoorum
Täpselt samad küsimused kripeldamas.
Isikliku portfelli planeeritud laekumistest viimasel ajal tasutud ca 80-82%.
maus
Statistikas võiks tootluse arvestamisel arvesse võtta tagatisfondist reaalselt tehtav väljamakse. Praegu viitavad selgitused, et punaste laenude puhul võetakse aluseks, et tagatisfondist saab tagasi 50%.
Pankur
Vastame järgmise nädala alguses. Siis saame anda sisukama vastuse.

Omaraha.ee
Ago Lumeste
Tere.

Meil oli parajasti käsil põhjalikum võlglaste analüüs. Tegime selle ära, nüüd oleme valmis vastama.

Nagu uudiste all juba mainisin, ei rahuldanud meid neljas skoorigrupp. Tegime skoorimisse olulisi muudatusi ja selle tulemusena on senine neljas grupp sisuliselt kõrvaldatud.

Üldiselt on aga seis selline, et põhjust rahuloluks pole, kuid otseselt midagi valesti ka ei ole. Üks halb periood oli meil aasta alguses kui andsime liiga suuri limiite ja mitu inimest laenas end lõhki. Õnneks mõistsime seda üsna kiiresti ja vähendasime limiite oluliselt. Teine võlgujäämiste laine oli juulis. Selle põhjust on raske arvata.

Hetke keskmisel punaste osakaalul (7,3%) on ka mitmeid kaudseid põhjusi. Mõned investorid on avalike taotluste madalamatesse skoorigruppidesse pannud väga suuri summasid, lootusest teenida kõrgeid intresse, kuid on nüüd hädas.
Kahjuks ei tee süsteem vahet kadunud laenajatel ja maksmisega viivitajatel. Nende osakaal on umbes 2/1 kadunute kasuks.
Oluline detail on, et võlglastest 2/3 omab kinnisvara.
Võlgastega tegelemise protsessi plaanis muuta ei ole. Tegeleme nii roheliste, kollaste kui punastega.

Ka siis, kui tagatisfond andis välja üle 50%, ei kasutanud enamus investoreid seda võimalust. Kannatlikkus andis parema tulemuse. Nii et soovitame rahulikult oodata.
Meil on siin üks investor, kellega oleme pidevalt kontaktis. Tema alustas investeerimist mais 2011 ning on tasapisi sisse pannud 60’000 €. On üle elanud nii halvemaid kui paremaid aegu, kuid olnud kannatlik. Tema portfelli tootlus on hetkel 21,5%, hapude laenude osakaal 10,3%. Mõlemad veidi alla keskmise. Intressitulu on ta teeninud 16’600, sh viiviseid 400 €. Mis puutub planeeritud laekumistesse suurusjärgus 80%, siis seda juhtub aeg-ajalt ikka. Pole harvad aga ka juhtumid kui see on üle saja protsendi.

Omaraha.ee
arne
 
Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse