• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
Kuidas töötab tagastisfond täpsemalt, erinevatest kohtadest leiab erinevaid viiteid. Kui palju täpselt hüvitatakse ja kuidas käitutakse kui võlg ületab tagatisfondis olevat summat?

KKK-st loen:
Tagatisfond on solidaarsuse põhimõttel tegutsev fond, millest tehakse investoritele väljamakseid juhul, kui laenaja ei täida oma maksekohustusi. Raha laekub fondi kahel moel, väikesest laenusaaja sissemaksest laenu väljastamisel ja võlglastelt laekuvaist summadest. Pärast seda, kui võla tekkimisest on möödunud rohkem kui kolm kuud, on investoril vaba voli otsustada, kas oodata võlglaselt laekumisi või kasutada fondi reserve ja lõpetada leping.

Investeeri -> Abiks investorile loen:
Tagatisfond on investeerimisriskide maandamiseks kogutav reserv, millest tehakse väljamakseid, kui laen peaks hapuks minema. Iga laenuga kaasneb automaatselt väike sissemakse tagatisfondi ja selle suurus oleneb laenusaaja skoorist. Ka väljamaksed olenevad skoorist – mida suurem skoor, seda suurem kaotus Sulle kompenseeritakse. Fond kompenseerib ainult laenu põhiosa tasumata jääki, saamata jäänud intresse ei kompenseerita.

Kui võla tekkimisest on möödas rohkem kui kolm kuud, võib investor taotleda laenu lõpetamist koos väljamaksega tagatisfondist. Väljamakstav summa oleneb fondi suurusest ja võib iga päev muutuda. Millal täpselt soovite fondi abi kasutada ja laenu lõpetada, jääb Sinu otsustada.

Fond toimib solidaarsuse põhimõttel ja on mõeldud pikaajaliseks kasutamiseks. Väljamaksete reguleerimiseks on välja töötatud keeruline matemaatiline mudel. Kellelgi ei õnnestu ühe laenuga fondi n-ö tühjaks tõmmata.


svenss
Kui palju täpselt hüvitatakse ja kuidas käitutakse kui võlg ületab tagatisfondis olevat summat, on nüüd täpsemalt lahti seletatud KKK -s. https://www.omaraha.ee/kkk/

Ago Lumeste
Omaraha.ee
Ago Lumeste
Ma ei saa aru sellest loogikast, et väiksema skooriga laenajad teevad suuremaid sissemakseid tagatisfondi (kuna risk on suurem), aga investorile hüvitatakse väiksema skoori puhul ka väiksem summa laenu põhiosast.
ragulka
Ma ei saa aru sellest loogikast, et mismoodi ma oma skoori tõsta saan selleks, et tagatisfondist laenu hapuks minemisel rohkem kompenseeritaks. On küll kirjas, et kõrgema skooriga kasutajad saavad suurema protsendi laenust tagasi, aga kuidas seda skoori siis tõstma peaks? Konto väljavõtte olen saatnud, aga maagilise "lisaküsimustele vastamisel tõuseb skoor", ma veel jõudnud pole.
profit
Olete veidi valesti aru saanud. Investori skoor ei puutu asjasse, oluline on laenaja skoor. Omaraha.ee
arne
Kas kompensatsiooni summa võib ajas muutuda?
Vaatasin just oma mõningaid "punaseid" laene ja kui enne oli kompensatsioon 50% põhiosast, siis nüüd on see kahanendud ca 30% peale?
ragulka
Kompensatsiooni summa sõltub tagatisfondi suurusest ja hetkel "punases" olevate laenude jäägist. Seega võib ajas muutuda. Omaraha.ee.
arne
Hm. Märkasin alles nüüd, et üheski minuga sõlmitud lepingus pole Tagatisfondist sõnagi juttu.

Kuna KKK-d on ka aeg-ajalt muudetud, siis ei saa ma ka kindel, olla, et see tekst, mis seal hetkel tagatisfondi kohta kirjas on, oleks samasugune olnud.

Igatahes on minu jaoks see tagatisfondide väljamaksete suurus (õigemini väiksus) suur üllatus (ja mitte meeldiv).
ragulka
Tagatisfondi osas ei ole KKK's midagi muudetud. Vastasime täna lepingute kvaliteedi ja tagatisfondi osas pikemalt, lugege palun seda. Omaraha.ee

https://www.omaraha.ee/forum/topic/41/?page=2
arne
Näen seda, et tagatisfondi suurus muudkui kasvab, kuid minu paktrotis laenu kompensatsiooni suuurus üldsegi mitte. Kui algselt lubati, et tagastatav summa on vastavalt skoorile 80, 70, 60 ja 50 protsenti laenujäägist, siis konkreetse 810 skooriga laenu kompensatsioon on vaid 42.9%, mis peaks olema 70.
Mis ajaks võiks loota kompensatsiooni osakaalude tõusmist niisugustele määradele nagu alguses lubatud?
ainsus
Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse