• info@omaraha.ee
  • |
  • 58 070 613
 Põnevaid ideid meeldejäävaks koolivaheajaks koos perega

Põnevaid ideid meeldejäävaks koolivaheajaks koos perega

Koolivaheaeg on suurepärane aeg koos perega lõõgastumiseks, mõnusaks meelelahutuseks ja uute kogemuste saamiseks. Samas ei tule vahel üldse head ideed, mida täpsemalt võiks ette võtta. Siin on teile mõned mõtted, mida toredat oktoobrikuisel koolivaheajal teha.

 

Piknik ja matk looduses

Eestis on palju kauneid looduslikke paiku parkidest ja matkaradadest metsade ning randadeni, kus saab matkata ja loodust nautida. Külastage meie rahvusparke ja looduskeskuseid nagu Soomaa rahvuspark, Lahemaa rahvuspark, Matsalu looduskaitseala või Tartu lähedal asuv Emajõe-Suursoo looduskaitseala. Nautige värsket õhku, pidage piknikku, mängige petanki või sulgpalli ning võtke aega looduse ilu nautimiseks.

 

Eesti saarte avastamine

Kas teadsite, et Eestil on 2222 meresaart? Kui paljusid teie neist avastanud olete? Võtke sõpruskond kokku ning külastage meie suuremaid saari nagu Saaremaa, Hiiumaa ja Muhu, nautige sealset loodust, külastage ajaloolisi vaatamisväärsusi ja proovige kohalikke traditsioonilisi toite. Lisaks tasub kindlasti võtta ette retk sellistele toredatele pisematele saartele nagu Aegna, Vormsi, Naissaar ja Prangli.

 

Kultuurisündmustele osalemine

Koolivaheaeg on parim aeg külastada muuseume, galeriisid, kontserte ja teatrietendusi, et saada uusi kultuurikogemusi. Paljud linnad nagu Tallinn ja Tartu korraldavad koolivaheajal tasuta kultuurisündmusi, nende kohta leiab infot omavalitsuste kodulehtedelt.

Lustakad linnaseiklused
Kas olete lihtsalt võtnud aja maha, et jalutada näiteks Tallinnas ning avastada toredate sündmuste kõrval pealinna ajaloolisi vaatamisväärsusi, nagu vanalinn, Toompea loss ja Kadrioru park? Samuti tasub ajalooradadel jätkates võtta ette külaskäik Eesti Kunstimuuseumisse KUMU, Maarjamäel asuvasse Eesti Ajaloomuuseumisse või Viimsi Eesti sõjamuuseumisse. Tartu linnaseiklusel üle Emajõe sildade ning kauni vanalinna tasub sisse põigata Baltimaade suurimasse Teaduskeskusesse AHHAA, mis pakub uusi oskusi ja teadmisi ja meelelahutuslikku ajaviidet kogu perele. Tagurpidi Maja aga pakub peadpööritavat seiklust nii suurtele kui väikestele, sest see maja on sõna otseses mõttes pööratud tagurpidi.

 

Raamatukogu külastamine

Tundub esmapilgul laste kiusamisena? Tegelikult on raamatukogu on suurepärane koht, kus veeta aega ja lugemishuvi arendada – laste raamatukogutöötajatel endale soovitada uusi trendikaid teoseid, laenutage neid koos lastega ja tehke kodus mõnusaid lugemisõhtuid. Või osalege tasuta sündmustel, mida raamatukogud sageli korraldavad.

 

Sportimine ja treenimine

Koolivaheaeg on just see aeg, kus olla sportlik koos perega. Võite minna jooksma, jalgrattaga sõitma, joogat tegema või mängida sõpradega pallimänge. Kindlasti proovige järele selliseid spordialasid, mida teie või lapsed on alati tahtnud proovida – alates rulluisutamist ja pallimängudest kuni kardisõidu ja karatetrennini.

 

Kogukonna- ja vabatahtlik tegevus

Koolivaheaeg on hea aeg anda midagi tagasi oma kogukonnale. Kutsuge lapsed kaasa osalema vabatahtlikus tegevuses, nagu supiköögi abistamine, loomade varjupaiga külastamine või keskkonnakaitseprojektides osalemine. See on ühelt poolt hariv ning teisalt võimalus teha tõesti ära midagi head.

 

Sõpradega aja veetmine

Sõbrad on olulised ning koolivaheajal võiksite korraldada lastele sõpradega kokkusaamisi, et saaks kõik koos teha midagi lõbusat. Minna välja sööma, kokata üheskoos kodus, mängida lauamänge või pidada sportlikke võistlusi. Meeldejääv mälestus on filmimaraton koos snäkilaua ja patjade-tekkidega, kus saate kõik koos vaadata järjest oma lemmikfilme ja avastada uusi filme.

 

Seikluspargid ja loomaaiad

Eestis on palju vahvaid seiklusparke, kus saate kogu perega proovida erinevaid adrenaliiniküllaseid tegevusi. Näiteks Valgeranna Seikluspark Pärnumaal, Tartu Seiklusparkvõi Ida-Virus asuv Kiviõli Seikluskeskus. Kui lapsed on end seikluspargis piisavalt väsitanud, on õige aeg minna vaatama nunnusid kodu- ja metsloomi – lisaks Tallinna Loomaaiale on Eestis palju pisemaid loodus- ja loomaparke, kust saab näha erinevaid loomaliike ja õppida nende kohta rohkem.


Need on vaid mõned ideed selleks, mida saab koolivaheajal lõbusat teha. Mõtteid võib noppida ka meie eelmise aasta postitusest.

 

Kui vajad unistuste täitmiseks, tervema elu elamiseks ja lastega koos toredate tegevuste tegemiseks lisaraha, saab Omaraha.ee Sulle alati abiks olla. Tutvu Omaraha laenupakkumistega SIIN.

 

Laen on finantskohustus. Enne lepingu sõlmimist tutvu tingimustega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

Laenusumma:
Laenuperiood:

Tagasimakse:

Intress alates 12% aastas, laenud kuni 5 aastaks.

* Esialgne pakkumus on näitlik.

Logi sisse